Ca in fiecare iarna, magazinele The Body Shop se transforma intr-un taram fermecat al aromelor delicioase ce anticipeaza perioada magica a Craciunului.
Anul acesta, suntem tentati de The Body Shop cu arome de mere caramelizate, vanilie si merisoare pudrate, prin scrub-uri delicate, lotiuni si creme de corp cu diferite texturi, jeleuri si alte minuni pentru baie, parfumuri pentru corp sau de incapere.
Eu iti propun trei retete de deserturi delicioase, pe care mi le evoca cele trei noi game de sezon de la The Body Shop.
Mere Caramelizate pentru gama The Body Shop Glaze Apple
Spalati merele si stergeti-le. Fiecare mar se infige intr-un bat de frigaruie.
Zaharul se amesteca cu apa si otetul intr-un vas adanc, adecvat cuptorului cu microunde, care se tine apoi in cuptorul cu microunde pentru 5 minute, la temperatura maxima. Se scoate, se amesteca si se lasa inca 15-18 minute in cuptorul cu microunde.
Caramelul se lasa la racit timp de 2 minute. Fiecare mar este trecut prin caramel si se lasa la racit pe o suprafata ceramica rece. Se pot adauga diferite arome la final : scortisoara, nuca macinata, migdale, bombonele de zahar.
Creme brulee cu vanilie pentru gama The Body Shop Vanilla Brulee
Se incalzeste cuptorul la 140°C. Se aduc la punctul de fierbere smantana pentru gatit, laptele si semintele din batonul de vanilie, apoi se acopera si se lasa la infuzat timp de 10 minute.
Se bat galbenusurile cu 3 linguri de zahar. Se adauga esenta de vanilie si apoi mixul fierbinte cu smantana si lapte. Se amesteca bine si la final se toarna in recipiente speciale pentru crème brulee.
Recipientele se pun in bain marie, intr-o tava, in cuptor pentru 20-30 min (depinde de cat de mari sunt recipientele, urmareste cand amestecul incepe sa se inchege pe lateral iar mijlocul sa tremure usor daca misti tava). Se lasa la racit (cel putin 1 ora la temperatura camerei).
Se reincalzeste cuptorul. Se presara zahar (intr-un strat subtire si egal) peste crema de vanilie si se lasa la caramelizat (mult mai usoara este aceasta operatiune realizata cu o torta cu gaz speciala).
Cupcakes pudrate cu merisoare pentru gama The Body Shop Frosted Cranberry
Se incalzeste cuptorul la 180° C. Se aseaza hartie pentru briose intr-o tava speciala.
Se amesteca faina, cacao, praf de copt si scortisoara intr-un bol. Se adauga zaharul si merisoarele uscate. Se amesteca iaurtul si laptele cu uleiul si oul. Se face o gaura in mijlocul amestecului de faina si se adauga lichidul amestecand incet. Se adauga treptat ciocolata topita si se incorporeaza. Se asaza compozitia in formele de briose si se lasa la cuptor 15-20 de minute pana cand cresc (verifica ca s-au facut cu ajutorul unei scobitori, daca nu raman frimituri din aluat inseamna ca sunt gata).
Cat timp briosele sunt la cuptor, se pregateste frosting-ul, care le va transforma in cupcakes. Se bate untul cu 120g de zahar pudra cu ajutorul unui mixer, intr-un bol adanc, timp de 2 minute. Adauga treptat apoi restul de zahar pudra, amestacand compozitia cu mixerul pana cand devine pufoasa. Se incorporeaza apoi zaharul vanilat si sarea (un varf de lingurita).
Briosele se orneaza la final cu frosting-ul, iar pentru o tusa finala, se presara merisoare si zahar pudra pe deasupra.
Sper sa va incante si sa va inspire retele cu arome de Craciun, dar mai ales sa va atraga sa descoperiti gamele de sezon disponibile in The Body Shop in perioada aceasta. Va asteapta si numeroase alte tentatii : colectia de machiaj Winter Trend, seturi cadou pentru toate gusturile, accesorii si multe multe cadouri minunate.