Weekend brunch @ Poesia

Este sezonul teraselor și grădinilor secrete ale Bucureștiului, așa că astăzi vă propun să mă însoțiți pe una dintre cele mai frumoase – este vorba despre terasa restaurantului Poesia, din zona parcului Herăstrău.

Și pentru că un brunch pe terasă este oricând o ideea bună, am profitat de weekend-ul prelungit pentru a mă bucura de aer curat, liniște și de cele mai delicioase preparate din meniul de primăvară (da, știu că tocmai s-a încheiat, dar mi s-a părut prea scurtă și aș vrea să o mai păstrez măcar puțin aici, ca senzație) al restaurantului Poesia.

De cum pășești pe terasa Poesia intri în atmosfera zen relaxată a unei locații de vacanță… ai putea jura că te-ai teleportat! Și vila în care se află restaurantul propriu-zis este incredibil de frumoasă, superb amenajată, așa că va fi o alegere dificilă să te decizi între o masă pe terasa răcoroasă sau în interiorul sofisticat.

Restaurantul Poesia a fost creat pentru iubitorii de  fine dining, ridicând foarte mult ștacheta pentru locațiile de acest gen din București. Meniul reunește peste 70 de preparate cu specific mediteranean, în principal cu influențe italienești, pentru toate gusturile. Specialitățile restaurantului sunt preponderent pe bază de pește și fructe de mare, toate ingredientele fiind proaspete și de cea mai bună calitate, gustul confirmând acestă afirmație.

Evident că nu putea deci lipsi un preparat pe bază de pește din meniul brunch-ului meu, am optat pentru un tartar de biban cu ardei iute și rodie din meniul de primăvară absolut demențial, un gust perfect echilibrat, nu foarte iute, dar suficient pentru a-i conferi o savoare aparte cărnii de pește.

Pentru felul principal, am ales o porție de paste (nu există masă la restaurant italian fără paste pentru mine):  linguine cu unt și trufe albe, unele dintre cele mai bune paste pe care le-am mâncat în ultima vreme în București, cu o aromă intensă și rafinată, absolut delicioase.

Am gustat și linguinele cu scoici verzi din Noua Zeelandă (apropo, acum am aflat de aceste scoici cu cochilie verde renumite pentru valoarea nutritivă extraordinară, dar și pentru efectele terapeutice) pe care probabil le voi comanda cu ocazia următoarei vizite „de lucru” la Poesia… pentru că voi reveni cu certitudine în această oază urbană cu mâncare bună, atmosferă relaxantă și personal extrem de atent și eficient (cum foarte rar întâlnești în București zilele acestea).

 

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Tendințe primăvară - vară 2017: Galben

Următor

Travel light: Embryolisse Lait-Crème Concentré, ideală pentru vacanțe