#visitDubai: Top 10 experiențe de neratat în Dubai

de neratat în Dubai

Sunt atâtea de văzut și făcut în Dubai încât sper că această listă cu 10 experiențe de neratat în Dubai să te ajute la priva vizită în stabilirea unui program cât mai cuprinzător.

Recunosc că vacanța în Dubai de la începutul acestui an a fost una dintre cele mai neașteptate surprize. Nu mi-am imaginat niciun moment cât de mult îmi va plăcea, cât de tare mă va captiva și cât de rapid mă va captiva acest loc. Încă dinainte de finalul vacanței, nu mă gândeam decât la următoarea incursiune pe aceste meleaguri, cât mai curând, sper.

În cele 7 zile, am vizitat cât am putut de mult, am avut mașină închiriată și deci deplasarea a fost mult facilitată, deși distanțele sunt foarte lungi (autostrăzile însă foarte bune, rapide și bine organizate). Au rămas însă și experiențe pe care nu am reușit să le bifez cu ocazia primei vacanțe în Dubai, cărora li se vpr adăuga, sunt convinsă, noi atracții ce apar zi de zi în peisajul Dubaiului.

Așadar, iată top 10 experiențe de neratat în Dubai, la prima vizită:

1.Burj Khalifa.

Pentru moment, cea mai înaltă clădire din lume cu 828 de m (este în construcție însă, din octombrie 2016, The Tower, un zgârie nori cu 100 de m mai înalt ca Burj Khalifa), oferind o panoramă uluitoare asupra uneia dintre cele mai dezvoltate metropole din lume, Dubai. Nimic nu se compară cu un selfie de la înălțimea Burj Khalifa.

Ponturi: Accesul în Burj Khalifa se face prin Dubai Mall (parcarea recomadată, dacă vii cu mașina fiind cea a cinematografului, ușor de identificat după semnalistică). Totuși, îți recomand să rezervi biletele online, pentru a evita cozile destul de mari de la intrare – îți alegi astfel data preferată, pachetul / tipul de vizită și ora preferate, achiziționezi tichetul și nu îți rămâne decât să te prezinți la intrare cu e-mailul de confirmare. Nu există bilete „pe loc” pentru Burj Khalifa, acest lucru este cert.

Sunt 2 momente ale zilei foarte solicitate, răsăritul și apusul, evident. Eu am optat pentru un pachet „Sunrise + Cafe” (disponibil doar vineri și sâmbătă, între orele 5:30 și 8:00, la 135AED, aprox. 150lei) care include pe lângă o priveliște spectaculoasă a răsăritului și un mic dejun lejer (un sandwich croissant + o cafea/cappuccino/latte/ceai/răcoritoare, servite la bufetul de la parterul clădirii, la finalul vizitei). 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laura.Antonov (@lachicboutiquero)

 

 [wonderplugin_gallery id=”3″]

2.Souk-urile din orașul vechi.

 În antiteză cu strălucirea metalică a zgârie norilor, orașul vechi emană adevăratul spirit al acestor locuri. Denumit Khor Dubai (the Creek in engleză) acesta este un estuar în care s-a așezat tribul Bani Yas, din care își au originea emirații de astăzi. Principala atracție din zonă sunt aceste souk (bazar), cele mai renumite, și pe care nu trebuie să le ratezi la o primă vizită în Dubai, fiind cele de aur, condimente și textile.

Ponturi: Odată ajunsă aici, nu rata o plimbare cu abra tradițională pe râul Zara – o traversare costă doar 1AED (poți plăti și în dolari, eu nu aveam nici măcar hârtii mici, dar e mai simplu și eficient în moneda locală).

Îți recomand să iei cina chiar pe malul apei, eu am mâncat la restaurantul cu specific local Bayt Al Wakeel, aflat în apropiere de Souk-ul de textile, pe care ți-l recomand – mâncarea a fost foarte gustoasă, iar prețurile neașteptat de accesibile pentru Dubai (o cină pentru 2 persoane cu băuturi, fără alcool evident, a fost 126AED, aprox 140lei).

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laura.Antonov (@lachicboutiquero)

 

 [wonderplugin_gallery id=”4″]

3.Madinat Jumeirah.

Un mini oraș (asemănător Veneției) în oraș, un loc spectaculos și uluitor unde te poți caza (într-unul dintre cele 3 hoteluri de lux – Jumeirah Al Qasr, Jumeirah Mina A’Salam, Jumeirah Al Naseem sau în vilele private aflate pe malul apei), poți lua masa (într-unul dintre cele peste 50 de restaurante cu specific diferit, de la italian la american – aici am mâncat niște burgeri senzaționali, mexican sau asiatic, poți face shopping în souk-ul sofisticat sau poți face o plimbare cu abra pe canale, pentru a admira întregul complex.

Ponturi: Din Madinat Jumeirah ai una dintre cele mai frumoase priveliști asupra celebrului Burj al-Arab, îl poți admira din mai multe unghiuri, inclusiv în plimbarea cu abra pe canale. Plimbarea cu abra durează în jur de 45 de minute și costă 85AED (aprox. 90 lei).

Souk Madinat este un veritabil bazar arab, cu alei ticsite de culoare și strălucire. Găsești o multitudine de produse tradiționale, de la condimente la parfumuri, textile și blănuri, dar îți recomand să faci un mic research înainte pentru că prețurile aici sunt destul de piperate (pentru produse identice care se găsesc și în alte souk-uri).

De mâncat, mi-a rămas în minte un burger încercat la The Meat Co (în cadrul Souk Madinat Jumeirah, pe malul apei). Și restaurantele sunt aici puțin mai scumpe, de exemplu o masă la The Meat Co pentru 2 persoane (un singur fel de mâncare, fără băuturi alcoolice) a fost în jur de 300AED

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laura.Antonov (@lachicboutiquero)

 

 [wonderplugin_gallery id=”5″]

4.Cultural meals.

Una dintre experiențele de neratat în acest loc fascinant, sunt aceste cultural meals (pot fi mic dejun, brunch, dejun, afernoon tea sau cină). Cultural meals se desfășoară în cadrul Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding, și includ, așa cum bănuiți după denumire, o masă tradițională emirati și numeroase povești și discuții libere legate de viața și tradițiile emiraților.

Ponturi: Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding este situat în Al Bastakiya (în cartierul istoric Al Fahidi, unul dintre cele mai vechi din Bur Dubai), așa că după brunch poți face o vizită a vechiului cartier și a Dubai Museum (Al Fahidi Fort), din imediata apropiere a centrului.

Eu am optat pentru cultural brunch, într-o zi de sâmbătă. Gazde au fost 2 emirati cu studii în Statele Unite și Marea Britanie, foarte bine documentați și foarte deschiși. Am vorbit despre numeroase aspecte ale vieții emiraților, de la obiceiurile de curtare și căsătorie (am vorbit inclusiv de Tinder, dacă vă vine să credeți) la sistemul de învățământ și sănătate din Emirate, trecând prin diferitele aspecte ale stilului de viață de aici.

Rezervările se fac online, iar costul este în jur de 140AED de persoană. Este una dintre experiențele mele favorite în Dubai, cu adevărat de neratat.

 

5. Dubai Mall.

Este cel mai mare mall din lume și îți dai seama de acest lucru în momentul în care începi să îl explorezi. Este o destinație pe care să o descoperi treptat, în mai multe vizite. Printre experiențele de neratat în Dubai Mall se numără acvariul imens cu fauna marină – Dubai Aquarium & Underwater Zoo (care se poate vizita cu un lift special sau doar admira din exterior), The Dubai Fountain – cele mai mari fântâni „dansatoare” din lume, un show unic de lumini și sunet, The Souk – un bazar tradițional chiar în interiorul mall-ului, patinoarul, cascadele, experiența Emirates A380 – așa cum îți imaginezi, poți încerca senzația unică de a pilota cel mai mare avion comercial din lume, VR Park – experiența Virtual Reality completă și, evident, zecile de magazine de designer, ale căror vitrine trebuie admirate.

Ponturi: Dintre sutele de restaurante din Dubai Mall, îți recomand Eataly (un spațiu dedicat tuturor delicateselor italienești – 160AED un dejun pentru 2 persoane cu pizza și paste, cafea și antreu) și Cheesecake Factory (paradisul cheesecake-ului și unul dintre cele mai bune locuri în care am mâncat în Dubai – 204AED un dejun pentru 2 persoane cu fel principal și câte un tip de cheesecake + băuturi).

[wonderplugin_gallery id=”6″]

6. Mall of the Emirates.

Cel mai mare mall din Emirate, înainte de Dubai Mall, Mall of the Emirates oferă, alături de experiența completă de shopping, o experiență unică în Emiratele Unite – ski pe zăpadă în condiții reale de iarnă. În cadrul Ski Dubai, poți construi un om de zăpadă, te poți da cu sania, ski-urile sau placa, poți explora igluuri și urca cu telescaunul până în vârful pârtiei.

Ponturi: Dacă îți iei cazare în cartierul Al Barsha (noi pentru această zonă am optat), Mall of the Emirates este destinația perfectă pentru mic dejun (și conexiune wi-fi, dacă vrei să te pui la curent puțin dimineața cu noutățile din social media). Eu ador Le Pain Quotidien și îți recomand locul (în jur de 100AED – 103 lei un breakfast – brunch foarte bogat, pentru o persoană)

7. Global Village.

Una dintre cele mai neașteptate experiențe din Dubai a fost vizita în Global Village, pentru care alocasem în jur de 2-3 ore și am sfârșit prin a petrece peste 7 ore magice. Este parc tematic unic, în interiorul căruia interacționezi și descoperi culturi dintr-o multitudine de țări din toată lumea. Pe lângă selfie-urile cu elemente iconice precum Big Ben, turnul din Pisa, Taj Mahal, piramidele egiptene sau Petra, ai posibilitatea să admiri și să achiziționezi produse meșteșugărești din peste 75 de colțuri ale lumii, să te delectezi cu specialități culinare de pe tot mapamondul și să asiști la tot felul de show-uri incendiare (de la echilibristică la dansuri  și chiar musical-uri).

Ponturi: Nu sunt în permanență aceiași expozanți (aceleași popoare reprezentate în cadrul acestui adevărat festival multi cultural). Este și motivul pentru care Global Village este deschis doar 5 luni pe an – dacă ajungi să îl vizitezi înțelegi de ce timpul necesar pentru amenajarea unui sezon este atât de mare. Tichetul de acces costă doar 15 AED, dar atmosfera din interior este fix aceea din cadrul unui festival, vei găsi cu certitudine sunte de chestii de achiziționat (eu mi-a luat, din câte îmi aduc aminte, o eșarfă pachemina din pavilionul dedicat Asiei de Sud, un clutch inedit, din dopuri de băuturi reciclate, din pavilionul dedicat Africii, cafea din America de Sud…). La capitolul experiențe culinare, îți recomand să nu ratezi pastele în roată de parmezan (nu pot exprima în cuvinte cât de delicioase au fost) și sandwich-urile cu raclette franțuzească.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laura.Antonov (@lachicboutiquero)

 

[wonderplugin_gallery id=”7″]

Sezonul 22, cel pe care l-am prins eu în ianuarie, se încheie pe 7 aprilie, Global Village urmând a fi închis pentru reamenajare până în luna noiembrie.

8. Desert Safari.

O experiență completă în deșertul Dubai, pe care o recomand oricui, la prima, a doua sau a n-a vizită în Emiratele Unite. Aceasta a inclus o experiență off-road pe dune, o lecție rapidă de sandboarding, o tură pe cămilă, henna tatoo (pentru femei), cină în aer liber (absolut delicioasă și foarte bogată) și show-uri tradiționale (cu șoimi domesticiți, belly dance…), totul într-un cadru autentic, ce recreează taberele beduine.

Ponturi: Sunt multe agenții care organizează astfel de excursii, dar noi am mers pe recomandări și am ales Ocean Air Travels și nu am regretat niciun moment: am fost preluați de la hotel, la ora stabilită (de obicei în jur de prânz), mașina arăta impecabil, fiind aproape nouă și perfect întreținută (deși, imaginează-ți prin ce trece zilnic în cadrul acestor raiduri prin deșert), programul a fost exact cel comunicat, fără probleme sau neînțelegeri. Am rezervat online, am optat pentru pachetul Semi-Private (Private însemna că în mașină nu este decât grupul tău, pe noi, fiind 5, nu ne-a deranjat deloc că a mai fost inclusă o persoană) cu dune înalte (sincer, experiența este WOW, merită. dar dacă ai rău de mașină este bine să anunți de la început) și VIP camp (există posibilitatea de a fi servit la masă – Special Camp Service sau de a-ți lua mâncarea singur de la bufetul amenajat, iar noi am optat pentru această a doua variantă).

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laura.Antonov (@lachicboutiquero)

 

[wonderplugin_gallery id=”8″]

9. The Frame.

Una dintre cele mai noi atracții turistice din Dubai, The Frame este o clădire sub forma unei rame (2 turnuri cu o înălțime de 150 m conectate la bază și în vârf de o pasarelă panoramică) ce oferă o imagine de ansamblu asupra „trecutului” și a „viitorului” acestor locuri, dezvăluind o panoramă uluitoare asupra noului, dar și a vechiului Dubai.

Ponturi: Tichetul costă 50AED de persoană și include o vizită completă (timpul petrecut sus, pentru a traversa pasarela panoramică este limitat, anunțându-se momentul în care un nou grup urcă în turn, dar nu îți face griji, este suficient pentru a amira toate atracțiile orașului de la înălțime. Tichetele se achiziționează la intrare sau online, în combinație cu alte atracții. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laura.Antonov (@lachicboutiquero)

 

[wonderplugin_gallery id=”9″]

10. The Palm Jumeirah.

The Palm este numele dat unui arhipelag artificial, în acest moment The Palm Jumeirah fiind singura insulă „finalizată” dintre toate cele ce vor compune acest arhipelag. Evident, fiind în Dubai, The Palm Jumeirah nu este o simplă insulă artificială, ci este cea mai mare insulă artificială din lume. Are forma unei frunze de palmier, de aici și denumirea The Palm, „tulpina” ei fiind constituită de șoseaua de acces, iar cele 17 ramificații fiind reunite de o altă șosea, circulară. Cel puțin o vizită pe The Palm Jumeirah se impune indiferent de durata vacanței în Dubai.

Ponturi: Principala atracție pe The Palm Jumeirah este hotelul Atlantis și parcul său acvatic. Există numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber aici – de la parcul de distracții acvatic la experiența aparte de a înota alături de delfini. Prețurile sunt însă pe măsură, le poți verifica online.

Dacă nu vrei să faci această investiție sau nu te pasionează activitățile acvatice, poți vizita / explora hotelul Antlantis The Palm, care este cu adevărat fabulos, poți lua masa în unul dintre cele peste 20 de restaurant din cadrul acestuia sau te poți înviora cu o cafea admirând peisajul pe una dintre terasele cafenea. Îți recomand însă să îți faci o rezervare înainte, accesul fiind destul de restrictiv în hotel.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laura.Antonov (@lachicboutiquero)

 

[wonderplugin_gallery id=”10″]

Sper ca vacanța ta în Dubai să fie o experiență la fel de specială precum a mea și că acest ghid te va ajuta să o planifici cât mai eficient.

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ultra violet: cum îți decorezi casa în culoarea anului

Următor

Top 6 game noi pentru îngrijirea părului primăvara aceasta