Vacanță în România: 10 locuri spectaculoase de vizitat cu familia

O vacanță în România nu înseamnă neapărat plajă la Marea Neagră sau excursii montane pe Valea Prahovei sau la Brașov. Am pregătit mai jos 10 destinații mai neobișnuite și mai puțin cunoscute pe car le puteți descoperi cu familia.

Vacanța mare se apropie cu pași repezi și aceleași întrebări pe buzele tuturor: « ce facem în vancanță ? », « unde mergem în vacanță ? ». Probabil că majoritatea se gândește la România ca destinație de vacanță la mare, la plajă, la soare… poate și puțin la munte, pe Valea Prahovei.

Țara noastră însă ascunde o mulțime de minuni naturale care, garantat, merită descoperite alături de familie. Iată deci 10 locuri spectaculoase de vizitat cu familia vacanță în România, dacă vă doriți aventuri în natură:

Parcul Național Cheile Nerei.

Situat în Munții Aninei, în județul Caraș-Severin, acest parc include atracții turistice diverse precum: Cascada Bigar (declarată de The World Geography cea mai impresionantă cascadă din lume), Lacul Ochiul Beiului (cu ape turcoaz, ireal de frumos), Cascadele Beușniței (o suită de cascade spectaculoase), Cascada Văioaga, Cascada Susara și La Tunele (tunele săpate în piatră, ce traversează prin munte).

vacanță în România

Salina Turda.

Una dintre cele mai mari și spectaculoase saline din România, situată în apropiere de Cluj, include printre atracții un lac pe care te poți plimba cu barca, un centru performant de tratament, spații de joacă și distracție pentru copii și adulți – un carusel, teren de mini-golf, popice și biliard.

Canionul Banița.

Unul dintre cele mai spectaculoase canioane din țara noastră, de origine carstică, fiind săpat în calcar, într-o formă perfect curbată, de pârâul Jupâneasa.

Sovata.

Mai exact, o plimbare cu Mocănița Sovata, pe un drum forestier de 14 kilometri, ce leagă Sovata de Câmpul Cetății, în vagoanele restaurant ale acesteia.

Pasul Buzău.

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din țara noastră, alături de Transalpina și Transfăgărășan, Pasul Buzău este un drum de 116 km ce leagă Brașov de Buzău. În zonă, se pot vizita obiective turistice precum Barajul Siriu, Cascada Pruncea și Rezervația Valea Zimbrilor.

Laguna Albastră.

Bine ascuns în județul Cluj, între dealurile din localitatea Aghireș, acest lac cu ape în nuanțe minunate s-a format în urma străpungerii pânzei freatice în timpul exploatărilor de caolin din zonă, cariera de caolin fiind inundată.

Podul lui Dumnezeu.

Este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume. Peste acesta trece șoseaua ce unește Baia de Aramă de Drobeta Turnu Severin, oferind o panoramă excepțională.

vacanță în România

Cazanele Dunării.

Aici se poate admira unul dintre cele mai impresionante peisaje de pe tot cursul Dunării din Europa: versanții abrupți se scaldă în apele fluviului, ce desparte Carpații de Munții Balcani. Vă recomand o plimbare cu barca pentru a admira peisajul spectaculos, inclusiv chipul lui Decebal sculptat în munte, cea mai mare sculptura de acest gen din Europa, dar și mânăstirea Mraconia din golful cu același nume.

vacanță în România

Porțile de la Zaplaz.

Un alt loc spectaculos creat de natură, săpat în stânca Masivului Piatra Craiului.

Parcul National Munții Rodnei.

Rezervația, aflată pe teritoriul județelor Bistrița – Nasăud și Maramureș, se poate lăuda cu o floră și o faună bogate în specii rare, lacuri glaciare și vârfuri muntoase, cu priveliști spectaculoase, de peste 2000 de metri. Printre atracțiile turistice din acest parc național se numără Izvorul Albastru al Izei, Cascada Cailor, Valea Anieșului, lacurile Lala, Iezer, Buhăiescu și Stiol.

vacanță în România

Oricare dintre aceste locuri poate constitui o destinație de vacanță excepțională în familie. Nu-i așa că un Tur al României vi se pare acum o super idee pentru vara aceasta?

Acestea ar fi sugestiile mele pentru o vacanță în Romanânia.

Ce alt loc spectaculos, mai puțin cunoscut de turiști, din România, ar mai trebui adăugat pe această listă?

CITEȘTE ȘI: 10 lucruri de făcut la Covasna

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

7 produse esențiale descoperite în perioada izolare

chic în pijama
Următor

Cum să fii chic în pijama
în perioada de izolare