Vacanță în România: 10 lucruri de făcut în Covasna

visit Covasna

Dacă te afli în căutarea următoarei destinații pentru vacanța în familie sau pentru o scurtă escapadă de weekend în mijlocul naturii, Covasna ar trebui să se afle pe lista scurtă a variantelor tale. Iată 10 argumente pentru a alege această destinație. 

Unele dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră sunt cele știute de prea puțini, de localnici sau cei ce se aventurează pe cărările nebătute. O multitudine de astfel de locuri așteaptă să fie descoperite în Covasna, unde timpul pare că a stat pe loc sau a curs mult mai încet…

Am enumerat doar 10 motive (dar pot fi muuult mai multe, lista poate continua) pentru a vizita Covasna, 10 lucruri de făcut în Covasna pentru o experiență de neuitat.

1. O vizită la Castelul Kalnoky din Micloșoara

Restaurarea castelului a fost finalizată chiar anul acesta, fiind amenajat ca muzeu datorită eforturilor Contelui Tibor Kalnoky. Castelul Kalnoky poate gazdui evenimente culturale sau sociale, inclusiv în aer liber, pe superbul domeniu ce îl înconjoară.

Poate nu veți regăsi măreția castelelor de pe Valea Loarei, dar acesta are un farmec, o magie aparte, pe care le regăsești în fiecare detaliu autentic al interioarelor sale, în cadrul feeric oferit de gradinile sale în mijlocul cărora tronează un foișor romantic, precum și în posesorii săi – Contele și Contesa fiind două persoane fermecătoare, gazde modeste, atente, perfecte. Aceștia din urmă s-au îndrăgostit atât de tare de locuri încât au decis să rămână și contribuie activ la dezvoltarea turismului în zonă, dar și a comunității.

visit Covasna

2.  Casele de oaspeți ale contelui Kalnoky

Casele de oaspeți ale contelui Kalnoky există în Micloșoara din 2006. Dacă ai vizitat castelul, ai aflat deja de grija și atenția la detalii a Contelui în scopul conservării autenticității și farmecului transilvănean al locurilor. Ele aparțin contelui și sunt un business social, în care profitul este reinvestit în acțiunile Fundației Kalnoky, care se concentrează pe promovarea și reabilitarea turistică a zonei.

Fiecare spațiu de cazare din cadrul caselor de oaspeți este unic, prin decor, personalitate, detalii, piesele de mobilier au fost căutate, analizate, selectate și apoi recondiționate pentru a recrea farmecul autentic al caselor transilvănene de altădată.

3. Stone Pub Micloșoara

Dacă ajungi în Micloșoara, trebuie să te oprești un moment să-ți tragi sufletul și să admiri peisajul. Și ce loc mai potrivit pentru aceasta decât cea mai veche casă din sat, recondiționată de contele Kalnoky și transformată în pub.

visit Covasna

Este locul perfect de întâlnire și pentru cei cazați în Micloșoara, la o băutură rece, înainte de cină, vara având și o terasă plină de verdeață. Diferite produse artizanale specific transilvănene se găsesc aici de vânzare… pe mine m-au tentat foarte tare gemul și dulceața absolut delicioase.

4. Centrul Ecvestru din Vâlcele

La doar câțiva kilometri de Sfântu Gheorghe, poți petrece câteva ore (sau zile, dacă ai noroc și găsești cazare într-una dintre cabanele de lemn din complex) învățând să călărești sau pur și simplu admirând aceste animale frumoase și nobile.

5. The Prince of Wales’s Guesthouse din Valea Zălanului

Prințul Charles a fost absolut fermecat de poveștile prietenului său, contele Kalnoky, dorindu-și imediat pentru sine un astfel de loc retras în natură, în care să își poată cultiva pasiunile, printre care și cea pentru botanică. După îndelungi plimbări și căutări, a descoperit în Valea Zălanului ceea ce căuta și, o dată pe an cel puțin, revine aici, la The Prince of Wales’s Guesthouse,pentru a se relaxa și revigora.

Cele 7 încăperi din casele vechi restaurate de Prințul de Wales pot fi închiriate, în regim all-inclusive, de administrarea lor ocupându-se contele Kalnoky.

6. Picnic în Valea Zălanului

Odată ajunsă în Valea Zălanului, realizezi imediat motivele fascinației exercitate de locuri inclusiv asupra prințului de Wales. Este un loc paradisiac, înconjurat de munți și verdeață. Este locul ideal pentru drumeții și picnic în natură… doar să stai pe pătură, să te relaxezi ascultând frunzele foșnind, citind o carte bună și gustând câteva preparate proaspete, specifice locului.

7. Spa în natură în bazinele naturale din Covasna

În Covasna, există numeroase ape minerale cu proprietăți excepționale. Pentru a profita de unele dintre acestea, s-au construit, chiar în mijlocul pădurii, diverse bazine și mofete. Eu le-am vizitat pe cele de la Belin, Valea Zălanului și Bățanii Mici.

visit Covasna

8. Atelier de kurtos kalacs

Da, adevăratul kurtos kalacs, nu cel pe care îl găsești la toate târgurile și evenimentele în aer liber, pufos și crocant în același timp. Dacă ești norocoasă, sătenii îți vor dezvălui din secretele realizării sale și îți vor da să îl guști fierbinte, abia luat de pe foc.

visit Covasna

9. Muzeul satului transilvănean din Valea Zălanului

Un mic muzeu cu obiecte vechi transilvănene, adunate cu grijă și expuse alături de poveștile lor în cele 2 cămăruțe ale unei case vechi din Valea Zălanului, te trimite cu gândul în alte vremuri.

10. Hiking în Covasna

Pornind din Bățanii Mici, pe poteca tematică a apelor minerale, trecând pe lângă furnalul Bodvaj (unde a fost tunat primul tun folosit în perioada revoluție de la 1848), vei avea parte de un peisaj forestier încântător, aer curat și izvoare de apă minerală cu debit mare și de o calitate excelentă.

Ar mai fi o mulțime de spus despre aceste meleaguri, dar sper că te-am convins să le descoperi tu însăți pas cu pas. Eu le mulțumesc Asociației Travel Focus și Asociației pentru dezvoltarea turismului în Covasna pentru această incursiune magică.

#ViziteazaCovasna, deci!

 

CITEȘTE ȘI: Vacanță în România – 10 locuri de vizitat cu familia

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

SPF Squad: Top 12 creme de protecție solară

Următor

I Love Syoss