10 unturi și uleiuri naturale pentru perioada de izolare

Poate mai mult ca oricând recurg acum la unturi și uleiuri naturale. Pentru că, indiferent de problemele de frumusețe sau de alt fel, în natură găsești o soluție.

Am în permanență câteva unturi și uleiuri naturale în casă, alături de multitudinea de produse cosmetice pentru orice. Tocmai pentru că se pot dovedi, în foarte multe situații, extrem de utile. 

Cu ce probleme ne-am putea confrunta în perioada de izolare?

De la cele uzuale, legate de ten, păr și piele, cum ar fi deshidratarea, coșurile, vârfurile de păr despicate, care cu certitudine nu „intră în vacanță”, la cele legate de stres și anxietate. 

Am alcătuit mai jos o listă cu 10 unturi și uleiuri naturale care îți vor fi de mare ajutor pentru a rezolva câteva probleme pe care le ai sau pot apărea în perioada de izolare.

Ulei de argan

uleiuri si unturi naturale

Dacă ești în izolare, asta nu înseamnă că nu mai ai probleme cu tenul deshidratat. Poate că pielea nu mai este atât de expusă la factorii de mediu dăunători, precum poluarea, dar ea are în continuare nevoie de îngrijire și hrănire.

Datorită antioxidanților și mineralor din compoziție, uleiul de argan este un adevărat elixir al tinereții, hrănind în profunzime pielea. Perfect pentru hidratarea tenului.

Poți înlocui cu ulei de argan crema de noapte, serul hidratant și crema de zi.

Unt de avocado

Untul de avocado are proprietăți hidratante excepționale și rezultate immediate, spectaculoase. Are o textură catifelată, foarte plăcută, și te asigur că odată încercat, untul de avocado tinde să înlocuiască absolut orice produs cosmetic, de la creme și loțiuni la masca de păr și balsamul de buze.

Îl poți folosi pentru călcâiele crăpate, atât de inestetice și neplăcute, mai ales acum când nu putem merge la salon pentru pedichiură și îngrijirea lor.

Îl poți folosi și pentru vârfurile deteriorate ale părului pentru că, evident, în perioada de izolare va fi nevoie să amâni vizita la salon.

Ulei de cocos

uleiuri și unturi naturale

Unghiile necesită, de asemenea, o atenție specială în această perioadă, când nu pot beneficia de îngrijire profesională.

Folosește cu încredere pe cuticulele uscate uleiul de cocos, care contribuie și la hrănirea unghiilor.

Ulei esențial de arbore de ceai

În perioada aceasta, un ulei cu acțiune antibacteriană este exact ceea ce nu trebuie să îți lipsească.

Uleiul de arbore de ceai are o putere de vindecare remarcabilă. Este utilizat pe scară largă pentru tratarea pielii infectate, fiind eficient în vindecarea acneei, ciupercilor, negilor, herpesului, tăieturilor, iritațiilor, rănilor, înțepăturilor de insecte sau a furunculelor.

Îl poți adăuga în săpun, șampon sau gel de duș – maxim 90 de picături de ulei în 100 de ml de produs, sau poți adăuga direct în palme 1-2 picături în timp ce te speli pe mâini. Poți, de asemenea să dezinfectezi aerul din încăpere, folosind un difuzor de aromaterapie.

Ulei esențial de mentă

Uleiul de mentă stimulează, revigorează și tonifică mintea și corpul. Constituie un remediu absolut pentru o gamă largă de bacterii. Are o acțiune antibacteriană dovedită și funcționează excelent în combinație cu uleiul de arbore de ceai sau uleiul de lavanda.

Adaugă-l în săpunul lichid sau gelul de duș (aceeași concentrație ca și în cazul uleiului de arbore de ceai – maxim 90 de picături de ulei în 100 de ml de produs), sau folosește-l alături de săpun pentru a curăța eficient mâinile și corpul.

Îl poți folosi și pentru a ameliora durerile de cap, migrenele, sau pentru a te calma în cazul atacurilor de anxietate, care pot apărea în perioada izolării. Folosește-l cu încredere într-un difuzor de aromaterapie.

Ulei esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă are proprietăți calmante, relaxante, antidepresive și antiseptice nemaipomenite. Eficiența sa este recunoscută pentru tratarea răcelilor, durerilor de cap, insomniilor

Este cel mai utilizat ulei esențial pentru atacurile de panică. Atunci când este inhalat, are un efect calmant, având o mare capacitate de a relaxa sistemul nervos. Încurajează somnul profund și alungă momentele agitație, iritabilitate, gol în stomac și tensiune nervoasă.

Unt de aloe vera

Untul de aloe vera este remediul pe care trebuie să îl ai în casă pentru cazurile în care pielea ta are nevoie de vindecare rapidă. Cu efect puternic antioxidant și antiinflamator, untul de aloe vera are capacitatea de a vindeca pielea afectată de coșuri, răni, arsuri și regenerează rapid țesutul cutanat, calmând și hidratând pielea în profunzime.

Este recomandat pentru pielea uscată, pentru tenul gras, cu acnee sau cel îmbătrânit, cu pete. Tratează arsurile ușoare și medii.

Ulei esențial de țelină & ulei esențial de ardei iute & ulei de cafea verde

Poți profita de perioada de izolare pentru a te pregăti de sezonul estival (trebuie să fim optimiste și pozitive) și a scăpa de celulita inestetică. Îți poți prepara o cremă anticelulitică eficientă pe bază de uleiuri esențiale astfel:

Într-o bază de cremă naturală (100 ml), adaugă 40 picături de ulei esențial de țelină (care are efect de întindere a pielii), 40 picături de ulei esențial de ardei iute (care „arde” grăsimea și îmbunătățește circulația) și 40 picături de ulei de cafea verde (care are efect de tonifiere și dexotifiere a pielii). Aplic-o în fiecare seară, masând zonele afectate de celulită până ce crema intră în piele.

Eu achiziționez uleiuri și unturi naturale de pe Oleya. Sunt de cea mai bună calitate! Este cel mai bun moment să comandați pentru că au și foarte multe reduceri în această perioadă.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cheesecake muffins
Anterior

Easy cheesecake muffins

Următor

7 produse esențiale descoperite în perioada izolare