#UnFilmPeSaptamana: The Post

Îmi era dor de un film bun, cu un subiect serios, cu cei mai mari actori de la Hollywood… și l-am găsit: The Post, o poveste adevărată, care m-a marcat și impresionat.

Mi-a plăcut la nebunie filmul pentru că i-am regăsit alături pe 2 dintre actorii mei preferați – Meryl Streep și Tom Hanks – oricum acest lucru era suficient pentru a mă aduce la cinema, pentru că vorbește de una dintre pasiunile mele – jurnalismul adevărat și de un moment de răscruce pentru jurnalismul american, pentru că este un film care te pune pe gânduri și îți lasă o impresie puternică.

„The Post” aduce în prim plan unul dintre cele mai mari scandaluri care au vizat vreodată Pentagonul. Tom Hanks îl interpretează pe redactorul șef al The Washington Post, Ben Bradley, cel care alături de Katharine Graham (Meryl Streep), prima femeie publisher al unui ziar american important, se aruncă într-o cursă contra-timp a cărei miză este deconspirarea unei mari muşamalizari guvernamentale, care implică informaţii referitoare la trei decenii de activitate a patru preşedinţi de stat și ororile războiului din Vietnam.

Este o poveste adevărată despre libertatea presei și adevăratul jurnalism de anchetă, despre puterea și curajul de a-ți susține opiniile și principiile, în regia lui Steven Spielberg.

Prefigurând acțiunea din faimoasa pelicula a lui Alan J. Pakula, All the President’s Men (1976, 4 premii Oscar) cu Robert Redford și Dustin Hoffman, către care avem și o scurtă trimitere chiar în încheierea filmului (să așteptăm oare un remake?), thrillerul lui Steven Spielberg The Post vorbește de dezvăluirile secretelor Pentagonului din 1971 – un raport intern incendiar ce detalia „minciunile spuse de Casa Albă despre războiul din Vietnam”. În timp ce Nixon (o voce la capătul firului în film) vorbește despre înaltă trădare, editorii ziarului se adresează Curții Supreme, invocând dreptul constituțional de a spune adevărul despre putere. În paralel cu intriga politică, asistăm însă și la o bătălie a sexelor, în spatele ușilor închise, în încercarea proprietarei Washington Post, Katharine Graham, de a găsi un echilibru într solicitările investitorilor (compania fiind abia listată la Bursă) și datoria de a dezvălui publicului adevărul și de a-și apăra dreptul de a publica acest adevăr.

 

The Post rulează începând din acest weekend în cinema, fiind distribuit în România de Vertical Entertainment. Eu vă recomand din tot sufletul să nu îl ratați… și sunt convinsă că are și reale șanse la Oscar, fiind nominalizat la categoriile Cel mai bun film și Cea mai bună actriță în rol principal cu Meryl Streep.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Skin care: cu ce îmi îngrijesc tenul iarna aceasta

Următor

Tentații Lancome: make-up primăvară 2018