#UnFilmPeSaptamana: Baby Driver

Deși am tot văzut filme în ultima perioadă, nu am prea mai apucat să vi le recomand (pentru unele îmi pare rău, sper că ați reușit să le vizionați și voi).

M-am hotărât însă să nu mai las să treacă nicio săptămână fără o recomandare de film și primul din seria #UnFilmPe Saptamana este Baby Driver. Recunosc că m-a intrigat titlul, mi-a plăcut ritmul amețitor al trailerului și m-a convins prezența lui Kevin Spacey pe afișul filmului.

De ce vi-l recomand pentru o seară călduroasă de vară, când vă gândiți să vă refugiați la răcoare într-o sală de cinema? În primul rând pentru coloana sonoră, care te poartă prin hituri din toate timpurile și o varietate de genuri muzicale.

Filmul este construit interesant, cu o pendulare permanentă între întâmplări din trecut și prezent. Eroul central, Baby (evident, nu este numele său real, dar cu excepția personajelor pozitive, niciunul dintre eroi nu își dezvăluie numele adevărat), interpretat de Ansel Elgort, un puști cu figură inocentă ce se transformă însă în diavol la volanul oricărei mașini, este prins fără voia lui, din motive pe care le descoperim pe parcursul filmului, în jocul lui Doc (Kevin Spacey), un interlop ce pune la cale nenumărate jafuri. Pentru acesta, se lansează în curse nebunești pe străzile orașului Atlanta, pentru a-i salva membrii echipei de urmărirea poliției.

Baby este pasionat de muzică până la obsesie, pe care o ascultă în permanență în căștile i-pod-ului, acest gest având totodată și un scop terapeutic – Baby a rămas cu o problemă a urechilor în urma unui accident din copilările. Are mereu pregătit un playlist pentru orice drum, itinerariu, acțiune, coordonându-și mișcările cu ritmul melodiei din căști.

Cât timp Baby se concentrează pe sarcinile primite de la Doc, nu apar probleme majore… dar, lucrurile se complică odata cu apariția inocentei Debora (Lily Collins), chelneriță într-un dinner de nevoie, ce visează la o evadare în viteză din rutina cotidiană.

Curse pline de adrenalină, un playlist dinamic (adaptat de Baby acțiunii), răstunări de situație, o poveste puțin atipică de dragoste… Baby driver are de toate. De aceea eu vă recomand să îl vedeți, rulează deja de ceva vreme în cinema (fiind distribuit în România de InterCom Film).

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Make-up trends cu Deborah Milano: Smokey eye

Următor

5 parfumuri perfecte vara aceasta