Unde mănânci un mic dejun bun în București (8): Suento

Inspirată de Andra, am decis să reiau seria de articole pe tema locurilor unde manânci un mic dejun bun în București. Prima recomandare sau primul episod din acest nou „sezon” de recomandări pentru micul dejun este Suento, locul în care m-a invitat chiar Andra la mic dejun. 

Suento este un bistro relativ recent deschis (undeva în vară), pe strada Toamnei, cu o curte generoasă, mai retrasă față de stradă și deci foarte plăcută pentru o masă în doi sau cu prietenii (au și încălzitoare, deci mai puteți fura câteva momente în grădină până vin gerul și zăpada). Interiorul este de asemenea simpatic, cu un decor minimalist, foarte luminos și aerisit. Am remarcat numeroasele prize sub banchete, ceea ce face din Suento și locul perfect pentru a lucra „în oraș”. 

Revenind însă la mic dejun, Suento are un meniu special de „brunch” între 10:00 și 15:00 de luni până vineri și toată ziua (pâna la ora 23:00 adică) în weekend. 

Ce poate include un mic dejun la Suento? Diferite tipuri de omletă (cu bacon & telemea; ciuperci, ardei & măsline; brânză de capră & roșii uscate), ouă terci, ouă la cuptor cu roșii și feta, diferite toast-uri (Avo feast cu avocado în diferite combinații și Halloumi toast), iaurt grecesc cu alune și nuci, miere și rodie, pancakes… cam orice ți-ai putea dori, deci. Mai ales că ai la dispoziție și meniul principal al bistro-ului. Adică, poți adăuga pe listă salate diverse, flatbread cu diferite combinații.

Ce fel de mic dejun bun în București ar fi unul fără băuturi pe măsură? Suento are un meniu special cu smoothies și stă excelent și la capitolul cafea (Espresso, Americano, Espresso Machiatto, Café Latté, Cappuccino, Café frappé, Flat white, Biscotti Cordado, Irish Coffee, Jamaican Coffee – sună destul de „complet”, nu-i așa?). Cappuccino-ul lor este imens (350 ml), este de altfel și denumit „The Great”, și ți-l recomand, este foarte bun!

 

Noi ne-am delectat cu o porție de ouă poșate pe toast și o omletă cu brânză de capră și roșii uscate, care vin asezonate cu un mix de salată și semințe, o porție de Avo feast (fff bune cele 2 combinații de pe feliile de pâine – avocado, feta, busuios, roșii cherry si avocado, cremă de brânză, somon afumat, castravete, ridiche) și un cheesecake, care a urcat rapid în topul preferințelor mele.

Dacă ajungeți la Suento, aștept opinii! Și, nu uitați, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei!

Sper să revin în fiecare săptămână cu cel puțin o propunere de mic dejun bun în București.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Forbidden scents (III): Tiziana Terenzi

Următor

5 produse Mr.SCRUBBER pe care trebuie să le încerci