Unde mănânci un mic dejun bun în București (3): Atelierul de Tarte

Astăzi mi-a propus să vă povestesc despre un loc care m-a ispitit doar prin simpla rostire a numelui său – Atelierul de Tarte.

Situat în apropiere de Piața Victoriei, Atelierul de Tarte oferă atmosfera calmă și boemă pe care o caut, mai ales la micul dejun, în weekend, precum și un meniu îmbietor, pentru toate gusturile.

Atelierul de Tarte_Bucuresti

Eu am încercat omletele și, evident, tartele. Doar o vizită a fost suficientă pentru a mă convinge că Atelierul de Tarte este unul dintre locurile unde mănânci un mic dejun bun în București.

Atelierul de Tarte_omleta_mic dejun

Tarte_Atelierul de Tarte_Bucuresti

Meniul pentru mic dejun la Atelierul de Tarte include tartine și bruschette, omlete cu diferite mixuri, quiche-uri și tarte dulci. Dacă la prima parte te poți decide oarecum rapid, în funcție de gusturi și preferințe, la desert vine partea dificilă – eu am admirat și studiat vitrina cu tarte, plasată strategic chiar la intrare, m-am gândit și răzgândit de mai multe ori.

Atelierul de Tarte_Bucuresti_desert

În final, am optat pentru Tarte framboise meringue (tarta cu cremă de vanilie, zmeură și bezea moale) pentru că sunt o mare fană bezea, dar și pentru că prietenii mei au ales 2 dintre celelalte opțiuni de pe lista mea: tarta cu fistic și fructe de pădure și Pavlova Atelier (un tort de bezea, cu cremă de castane cu rom și cremă de ciocolată).

Și la capitolul băuturi, meniul este foarte ofertant – o multitudine de feluri de cafea (espresso, cafea turcească, cappuccino, latte, frappe…), ceai, fresh-uri și limonade.

cafea turceasca_Atelierul de Tarte

Atelierul de Tarte_Bucuresti_cafea

Vă recomand cu căldură Atelierul de Tarte, în orice moment al zilei (este deschis 10:00-22:00) – pentru dejun sau cină, poți opta și pentru supe, paste, salate sau burgeri, pentru a lua masa – pentru a savura o cafea aromată alături de o tartă delicioasă sau chiar pentru a lucra într-un alt decor pentru câteva ore (eu ador locurile acestea prietenoase în care pot evada în timpul săptămânii pentru a-mi regăsi inspirația).

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

4 look-uri Balmain Paris Hair Couture

Următor

SAG Awards 2017 – cele mai frumoase ținute