Unde mănânci un mic dejun bun în București (10): Trofic

M-a scos din nou Andra la micul dejun, de data aceasta la Trofic. O surpriză deosebit de plăcută, în care cu certitudine revii atunci când i-ai prins gustul!

Sunt locuri în care mănânci un mic dejun bun și altele în care micul dejun este și bun și special. Un astfel de loc, din a doua categorie, este Trofic. Micul local de lângă Cișmigiu are câteva mese pe la care se perindă ‘dependenți’ de cafea bună (de la Origo!), dar și cei care i-au descoperit bucătăria.

Toate preparatele savuroase din meniu sunt realizate în bucătăria proprie, de la zero. Inclusiv deserturile! Meniul include diverse variante pentru mic dejun sau brunch… sau gustări sănătoase și delicioase, ce pot însoți o cafea bună, în orice moment al zilei. Adică între 9:00 și 17:00, cât este deschis Trofic.

Noi am ajuns într-o dimineață rece de toamnă târzie, pentru a lua micul dejun. Toate mesele erau ocupate. Zumzetul de voci, combinat cu aroma de cafea proaspătă și senzația aceea de familiaritate specifică localurilor de mici dimensiuni sunt lucrurile care mă vor aduce cu certitudine înapoi.

Și mâncarea, binențeles. Felurile de mâncare sună foarte bine în meniu. Toate sunt proaspete și preparate cu ingrediente de calitate. Ai diferite tipuri de ouă poșate (cu somon, cu pastramă de curcan și cu ciuperci și brânză), somon sous-vide, halloumi la grătar, salată cu măr, gulie și struguri, humus de sfeclă, quiche și diverse sandwich-uri.

Iar de dulciurile ‘făcute în casă’ nici nu știu ce să vă mai spun. Au de toate, pentru toate gusturile: de la chec și ciocolată de casă la tiramisu și granola, verrine cu cătină și crumble.

Brânză de Năsal

Eu am ales oul poșat cu ciuperci și brânză de Năsal, asezonate cu sos de ardei copți. Cu ocazia asta am descoperit brânza de Năsal. Dacă nu ai auzit de ea, eu zic că ar trebui să o încerci. Are chiar și o poveste interesantă în spate.

Brânza de Năsal este o specialitate unică în lume datorită gustului deosebit. Arată și seamănă la gust cu celebra brânză Camembert. Este realizată cu ajutorul unei bacterii care există în grota din satul Ţaga, procesul durând cam 20 de zile.

Revenind la micul dejun de la Trofic, combinația de ou cu ciuperci și această brânză specială mi-a plăcut enorm.

Dulce, făcut în casă

Andra a decis că vrea un mic dejun sănătos și consistent așa că a optat pentru Granola – o combinație de iaurt grecesc, miere, smochine, fulgi de ovăz, migdale, scorțișoară și sirop de arțar. O nebunie crocantă cu o multitudine de arome.

Dar nu ne-am oprit aici, așa cum te-ai aștepta. Nu am putut. Vitrina cu deserturi era pur și simplu mult prea tentantă! Am împărțit o felie de tort de mere cu glazură de mascarpone și sirop de arțar și un tiramisu. Perfecte, neobișnite și delicioase, ambele!

Pe scurt, îți recomand cu căldură o plimbare revigorantă prin Cișmigiu cu o oprire obligatorie la Trofic… pentru un cappuccino pufos, o prăjitură de casă și poate și o gustare ușoară și savuroasă.

 

CITEȘTE ȘI: Mic dejun la Narcofee

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ce Beauty Advent Calendar alegem anul acesta

Următor

Despre visuri: Calendarul Pirelli 2019