Un blog personal despre tot ce-i chic

inghetata

Unde mănânci o înghețată bună în București

Taste

Odată cu zilele toride ce anticipează instalarea mult visatei veri, asistăm la reinstaurarea alimentului estival prin excelență – înghețata.

Și până să ajung la mare, pe plajă sau la piscină, unde orice tip de înghețată este pur și simplu divin și minunat, vă recomand locurile mele preferate, unde mănânci cea mai bună înghețată în București.

Cremeria Emilia este deja o gelaterie consacrată, mult mai accesibilă acum, când a deschis și 2 locații în mall – în Băneasa Shopping City și Afi Palace Cotroceni.

Eu o prefer însă pe cea inițială, din Centrul Vechi, pentru atmosferă. Înghețată artizanală, ingrediente de calitate, arome clasice, dar și mai sofisticate… Eu ador înghețata cu biscuiți, de ciocolată belgiană, siciliană (cu fistic și migdale) și cu aromă de cheesecake cu căpșuni…

La Delicii are de primăvara aceasta o nouă adresă, în zona Floreasca, dar te întâmpină cu aceeași înghețată bună dintotdeauna. Acum are și o mică grădină – terasă unde poți savura în liniște deliciile casei.

Există câteva sortimente de înghețată și sorbet pe care le găsești permanent, și în fiecare joi o aromă specială, mai sofisticată (cum ar fi « mascarpone cu prune și trufe » sau « sfeclă roșie și chimen »). Preferatele mele sunt înghețata de scorțișoară și cea de nucă.

Moritz Eis este o locație mai recentă, inaugurată tot în zona Floreasca anul trecut. Are o mică terasă umbroasă, la stradă, unde îți poți petrece într-un mod foarte plăcut 1 oră – două, timp în care te poți delecta cu multitudinea de arome de înghețată și sorbet.

Cu certitudine, nu este locul în care să vii doar o dată, pentru o cupă de înghețată… pentru că nu te poți decide asupra unei singure arome. Și sunt arome și combinații aparte! Ultima dată, am încercat înghețata de cafea și caramel, și sorbet-urile de portocală cu ghimbir și piersici cu busuioc. Demențiale!

Haagen dazs – este asemenea Starbucks-ului pentru cafea, nu ratez o vizită, indiferent de orașul în care m-aș afla. Ador Summer Cone, colecția de mini waffles cu topping de înghețată sau fondue-ul special (cel din urmă, a nu se consuma de o singură persoană!)

Dacă aveți și voi sugestii, locuri în care ați mâncat voi o înghețată bună în București, și nu numai, abia aștept să vă citesc comentariile. Eu sunt dependentă de înghețată în orice anotimp!

La Chic Boutique

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recente în Taste

Go to Top