Unde mănânc o înghețată bună în București

Mi-am propopus să răspund astăzi la o întrebare aflată pe buzele tuturor vara: „Unde mănânc o înghețată bună în București?” Vă recomand locurile mele preferate vara aceasta, unele nou descoperite, altele mai vechi, redescoperite, toate având un numitor comun: înghețată bună.

Friddi

Este o gelaterie micuță, modernă, foarte recentă pe harta înghețatei bucureștene, situată în apropiere de Piața Victoriei. Aici am mâncat cea mai bună gelato cu fistic de anul acesta, dar pentru titlul de favorită aici se „luptă” caramelul sărat, zmeură și afine, caise și nocciola. Au în permanență cam 12 sortimente de înghețată, ingredientele sunt de cea mai bună calitate și asta se simte în gustul și textura deosebite și, în plus, programul este extrem de prietenos (pentru clienți) – 8:00 – 00:00. Înghețata nu se servește la cupă (ca adevărata gelato) și de aceea alegi dimensiunea (mică – 70g, medie- 140g, mare – 210g) și apoi ce sortimente îți dorești în gramajul respectiv.

Dolci Coni

E tot o gelaterie micuță, dar care deja și-a creat o clientelă fidelă, funcționând deja de câțiva ani buni. Înghetata este artizanală, din ingrediente naturale și atent alese, iar gusturile delicioase. Sortimentele se schimbă des, evident rămând câteva constante, clasice. Propune de fiecare dată și câteva arome inedite, combinații pe care nu le-am mai întâlnit și la care nu m-aș fi gândit că se potrivesc: ricotta cu miere, scorțișoară cu ghimbir, curry și scorțișoară…

Sweetology

Este un loc nou doar pentru mine pentru că încă de vara trecută citeam numai review-uri elogioase. Gelato lor nu m-a dezamăgit. Înghețata este preparată zilnic, ingredientele sunt naturale, nu folosesc conservanți sau coloranți. Spațiul interior este micuț și este mereu aglomerat, o dovadă în plus a gustului desăvârșit și a popularității de care se bucură. Au în fiecare zi undeva la 10-12 sortimente, arome relativ clasice – ciocolată belgiană, nocciola, fistic, vanilie, lămâie, mango, caramel sărat, dar cu un gust delicios, ireproșabil. Au mereu și arome surpriză. Îți recomand Sweetology, cu grapefruit și Aperol, perfectă mai ales pentru fanii Aperol Spritz.

Häagen Dazs shop

Este locul în care mă opresc indiferent de orașul în care m-aș afla. Am reușit să trec în sfârșit peste faptul că au scos, cu câțiva ani în urmă, din meniu aroma mea preferată – Creme Brulee – când am descoperit Peanut Butter Crunch, anul trecut. Vara aceasta propun câteva creații răcoritoare excepționale care mă fac să pierd minute bune în fața meniului special, încercând să mă decid: Mango Colada, Just Peachy! Cheesecake, Citrus Spritzer, Summer Parfait… Vă recomand și sortimentele nou introduse anul acesta – Caramel Chai Latte, Brownie Macchiatto și Cookie Dough. Dar și creația mea favorită – Rainbow Cone (un con crocant tapetat cu ciocolată belgiană neagră umplut cu fructe de sezon și înghețată delicioasă – Lemon Sorbet, Mango & Raspberry, Raspberry Sorbet, Macadamia Nut Brittle, Belgian Chocolate și Cookies & Cream).

La Delicii

Deși nu am mai vizitat gelateria din zona Floreasca din primăvară, când am profitat de fiecare rază de soare pentru a mă delecta cu înghețata lor artizanală delicioasă, vi-o recomand cu căldură. Are și o mică grădină – terasă unde poți savura în liniște deliciile casei. Există câteva sortimente de înghețată și sorbet pe care le găsești permanent, și în fiecare joi o aromă specială, mai sofisticată (cum ar fi « mascarpone cu prune și trufe » sau « sfeclă roșie și chimen »). Preferatele mele sunt înghețata de scorțișoară și cea de nucă.

Moritz Eis

Descoperită cu 3 ani în urmă, rămâne în topul preferințelor, în primul rând datorită aromelor autentice. Au o multitudine de arome de înghețată și sorbet, fiindu-mi de fiecare dată foarte dificil să mă decid doar la 2-3. Cu certitudine, nu este locul în care să vii doar o dată, pentru o cupă de înghețată…  Și sunt arome și combinații aparte! Ultima dată, am încercat înghețata de cafea și caramel, și sorbet-urile de portocală cu ghimbir și piersici cu busuioc. Demențiale!

Dacă aveți și voi sugestii, locuri în care ați mâncat voi o înghețată bună în București, și nu numai, abia aștept să vă citesc comentariile. Eu sunt dependentă de înghețată în orice anotimp!

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

4 ținute perfecte pentru orice moment al zilei

Următor

Unde beau cafea bună în București