Unde mănânci cel mai bun cheesecake în București

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai populare deserturi, cu atât de multe variante încât este foarte dificil să nu găsești unul pe gustul tău. Se impunea deci un top al celor mai bune din oraș.

Îmi plac la nebunie deserturile – prăjituri, bomboane, fursecuri, tort, macarons sau cupcakes – și niciodată nu mă pot decide asupra unuia singur, de aceea ador bistro-urile pariziene care oferă posibilitatea de a gusta mai multe în așa numitul “Dessert gourmand” (o combinație de versiuni mini ale fiecărui desert din meniu). Dacă însă trebuie să mă hotărăsc asupra unuia singur, voi merge pe unul dintre clasicele: cheesecake, crème brulee sau moelleux au chocolat.

Dintre toate tipurile de cheesecake pe care le-am gustat, sunt câteva pe care vreau să le recomand “pasionaților” asemenea mie de acest desert. Este vorba de gust, fiecare este delicios intr-un fel propriu.

Încep deci astăzi un top al celor mai bune cheesecake-uri din București, pe care îmi propun să îl actualizez periodic pentru a veni în ajutorul tuturor fanilor cheesecake (și nu numai).

Pio Bistro

Așa numitul Burnt cheesecake, după o rețetă spaniolă (conform meniului) este absolut delicios. Crema de brânză are o textură foarte pufoasă și este foarte aromată. Nu m-a deranjat faptul că nu există „baza” de biscuiți, în schimb crusta completează foarte bine crema bogată.

Mesange Fromagerie

Este până în acest moment cel mai bun cheesecake mancat vreodată (chiar și cele de la Cheesecake Factory pălesc în fața acestuia). Este vorba de ingrediente, toate tipurile de brânză din compoziție fiind extrem de fine, artizanale, iar acest lucru se simte în textura cremoasă, dar și în gustul incredibil.

Suento

Cheesecake-ul în stil american de la Suento era lider până să ajung la Mesange. Are tot ce îi trebuie pentru a intra în « elita » cheesecake-urilor din București: baza crocantă de biscuiți dulci, crema de brânză delicioasă și un topping de fructe de pădure ușor acrișor, completând perfect celelalte gusturi.

Champions – JW Marriott

Celebrul cheesecake de la Marriott se poate comanda în oricare dintre restaurantele hotelului. Este un cheesecake cu o formă mai neobișnuită, mai mare decât de obicei (2-3 persoane pot mânca împreună un cheesecake ca desert), pereții crocanți din biscuiți ascunzând în interior o cremă de brânză pufoasă și foarte gustoasă.

Tucano

Aici găsești o mulțime de tipuri de cheesecake – de la cele cu diferite fructe la cel cu biscuți Oreo. Cheesecake-ul de bază este însă Cheesecake New York, preparat cu brânză dulce de vaci și cremă de brânză Buko, cu un blat suficient de gros și crocant de biscuiți și o crustă coaptă perfectă deasupra.

Entourage (Centrul Vechi).

Sunt foarte buni pe deserturi, fiind toate de inspirație americană. Cheesecake-ul cu fructe de pădure de la Entourage este proaspăt, revigorant și delicios, având blatul mai subțire pentru a putea profita la maxim de textura divină a cremei de brânză.

Nor

Nu are cum să nu te impresioneze priveliștea oferită de restaurantul Nor, situat la 136 de metri deasupra orașului. Iar mâncarea lor în general și deserturile în special se ridică la înălțimea panoramei. Cheesecake-ul de la Nor este puțin mai dulce decât celelalte, dar deopotrivă foarte bun.

Manufaktura

Aici am găsit un cheesecake american veritabil, foarte aromat și gustos. Stratul de biscuiți este mai gros și se combină perfect cu stratul de brânză și jeleul de căpșuni de deasupra, dulce – acrișor, foarte bine balansat.

Dianei 4

Cheesecake-ul de la Dianei 4 a fost o surpriză foarte plăcută. Cu un strat foarte generos de cremă de brânză pufoasă și o cantitate și mai generoasă de sos de fructe de pădure, avem un cheesecake foarte reușit.

Paul

Pentru un cheesecake mai puțin dulce, dar foarte aromat, cu un blat de tartă pufos, ușor crocant pe margine, vă recomand o vizită la patiseriile Paul, pentru o “tarte au fromage blanc”.

***

La final, m-am gândit să povestim puțin despre originea cheesecake-ului, acest desert universal recunoscut și popular în toată lumea.

Dacă vă imaginați că rețeta de cheesecake s-a născut în State, vă înșelați. Originea sa datează de acum 4.000 de ani, în Grecia Antică. Se pare că primul cheesecake a fost realizat pe insula Samos, în anul 2.000 înaintea erei noastre. În Grecia Antică, cheesecake-ul era considerat o sursă excelentă de energie și există dovezi că era preparată pentru atleții care participau la Jocurile Olimpice în anul 776 înaintea erei noastre. Evident, rețeta era mult simplificată, preparându-se din doar 4 ingrediente : făină, cereale, miere și brânză.

Când romanii au cucerit Grecia, au preluat și rețeta de cheesecake, îmbunătățind-o și adăugându-i în compoziție o brânză moale și ouă. Pe atunci, se numea « libuma » și era servit cu ocazii speciale.

Așa cum Imperiul Roman și-a extins dominația, la fel și cheesecake-ul a început să pătrundă din ce în ce mai mult în Europa, în fiecare țară căpătând un specific local.

Abia în secolul al 18-lea, cheesecake-ul începe să semene cu desertul pe care îl cunoaștem acum, când europenii au început să migreze în America, aducând și rețeta de cheesecake cu ei.

Americanii i-au adăugat rețetei de cheesecake ingredientul vedetă – crema de brânză, abia la finalul secolului al 19-lea, însă.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Forbidden scents (II). Atelier des Ors

Următor

Forbidden scents (III): Tiziana Terenzi