Unde mănânci bine în Paris: Leon de Bruxelles

Se spune că cele mai bune scoici le mănânci în Belgia, dar Leon de Bruxelles te contrazice! În cele 10 restaurante ale sale din Paris te poți delecta cu cele mai delicioase scoici.

Odată ajunsă la Paris, există câteva experiențe culinare ce nu trebuie ratate, iar „Moules Marienieres” (midii marinărești în traducere liberă) este cu certitudine una dintre ele.

Am mâncat Moules Marinieres excelente în mai multe locuri din Paris, dar dacă vrei să ai mai multe opțiuni, pe lângă această rețetă oarecum clasică de midii / scoici, îți recomand restaurantele Leon de Bruxelles. Sunt 10 astfel de restaurante în Paris, distribuite în zona centrală a orașului – poți să mănânci la Leon de Bruxelles pe Champs Elysees, în Montparnasse, în Place de la Bastille, pe lângă Arcul de Triumf și tot așa…

Cele mai bune scoici…

Dar să revenim la meniu, că acesta este subiectul nostru. La Leon de Bruxelles poți mânca, așa cum am spus, scoici / midii, pregătite în peste 10 feluri, pentru toate gusturile și preferințele. Găsești midii cu vin alb, cu sos de roșii, cu smântână, cu diferite legume, cu sos de muștar, condimentate diferit… Toate însoțite de porții generoase de cartofi prăjiți sau orez (pentru cele preparate mai special).

Noi am optat pentru 3 tipuri diferite de midii: Moules Marinieres (cu unt, vin alb și pătrunjel), evident, foarte gustoase și aromate; Moules a la Dijonnaise (cu vin alb, smantână și muștar), un gust foarte special, muștarul ușor acrișor se combină foarte bine cu smântâna și completează perfect gustul midiilor; Moules a la Provençale (cu vin alb, usturoi, măsline, asezonate cu ierburi din provence), de departe cele mai savuroase, în primul rând datorită condimentelor.

Nu a rămas însă nicio scoică, deși porțiile sunt foarte generoase la Leon de Bruxelles. Nu am lăsat să se irosească nici sosul… dacă întelegi ce vreau să spun! Că prea delicios era.

Dacă nu ești fan scoici, găsești în meniu câteva preparate cu pește, vită, salate și, binențeles, deserturi: fondant au chocolat, baba au rhum, creme brulee, gaufres, profiteroles… Sună tentant, nu-i așa? Pe mine m-au convins să îi vizitez de cum am parcurs meniul de desert. 

Atmosfera este foarte plăcută și convivială, iar restaurantele sunt deschise pe perioada întregii zile.

Cum mănânci scoicile?

Elegant (cu furculița) / Expert (cu o cochilie transformată în „clește”) / Gurmand (o jumătate de cochilie devine lingură pentru a te bucura și de sos) / Sofisticat (tehnică ce necesită puțină îndemânare)

 

CITEȘTE ȘI: Unde mănânci în Paris: Le Relais de L’Entrecote

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Unde mănânci bine în Paris: Le Relais de L'Entrecote

Următor

Walking in Camila Cabello's shoes