Unde mănânci bine în Paris: Le Relais de L’Entrecote

Judecând după coada care îi precede deschiderea, zi de zi, la ora 19:00, Le Relais de L’Entrecote și-a păstrat de-a lungul celor aproape 60 de ani de existență fascinația, atât pentru turiști cât și parizieni.

La Paris, problema nu este să găsești unde să mănânci, ci să te decizi ce vrei să mănânci din oferta extrem de bogată și de variată. Din fericire, de data aceasta, nu a fost necesar. Ceilalți veniseră cu „lista de dorințe culinare” făcută și nu am regretat deloc ca am bifat respectivele opțiuni.

Unul dintre localurile pe care le-am bifat cu ocazia celei mai recente vizite la Paris este Le Relais de L’Entrecote. Un loc ce a păstrat și înmagazinat tot farmecul bistrourilor pariziene de altădată, cu pereți lambrisați, oglinzi patinate de mari dimensiuni și postere cintage. Un loc care te transportă, de la intrare, în secolul trecut, într-un Paris boem și seducător.

Dar nu este doar atmosfera care te atrage să îi calci pragul (prima dată, și încă o dată, la nesfârșit, de oricâte ori te afli la Paris). Le Relais de L’Entrecote propune o „formulă” unică: feliile de antricot fragede și savuroase, împreună cu faimosul sos (ale cărui ingrediente rămân secrete încă din 1959) și cartofii rumeniți, alături de salata verde cu nuci și dresing delicios.

Despre felul principal unic sprecific Le Relais de L’Entrecote nu sunt prea multe de spus. Este absolut divin. Poți alege cât de făcută să fie carnea de vită – este o vită specială, carnea fiind fragedă și foarte aromată. Apoi, esti servit în două etape cu feliile de antricot și sosul secret.

Cred că este mai grăitor faptul că, lucru știut de „obișuiții casei”, pentru a prinde un loc la cină la Le Relais de L’Entrecote va fi nevoie să stai la coadă. Iar coada se formează încă de pe la 18:30, în condițiile în care bistroul se redeschide, după pauza de după-amiază, la 19:00. 

Și dacă lucrurile sunt clare în ceea ce privește meniul pentru cină, la capitolul desert,Le Relais de L’Entrecote oferă o diversitate incredibilă: profiterol, diverse prăjituri cu ciocolată, creme brulee, sorbet-uri, înghețată și, binențeles, cafele. Parizienii adoră „un petit cafe” după orice masă, chiar și după cină.

Dacă te întrebi totuși de ce aceste cozi și cum ai putea prinde un loc la Le Relais de L’Entrecote, nu cred că trebuie să îți faci probleme. În Paris, sunt 3 localuri (în cartierele St. Germain, Montparnasse și în apropiere de Champs Elysées) și în niciunul nu se fac rezervări și nu se rețin mese. Pentru nimeni!

 

CITEȘTE ȘI: Dor de Paris

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

5 produse Mr.SCRUBBER pe care trebuie să le încerci

Următor

Unde mănânci bine în Paris: Leon de Bruxelles