Unde mănânci bine în Lisabona: Time Out Market

Time Out Market Lisboa

Prima seară în Lisabona, bucuria revederii, euforia primelor ore de vacanță, și totuși foamea nu ne-a ocolit, în ciuda paharelor de sangria rece și delicioasă băute pe nerăsuflate.

Îmi place să experimentez bucătăria locală, oriunde aș ajunge. Nu mă feresc de specialități, oricât de ciudate și diferite ar fi de ceea ce mănânc în mod obișnuit.

Dar în Lisabona erau prea multe opțiuni. Nu ne-am putut decide asupra niciuneia dintre numeroasele terase de pe străduțele mai lăturalnice sau mai centrale. Am fi mâncat și pește și fructe de mare, și vită și legume, și prăjituri și înghețată… De toate și nimic în mod particular.

Chiar și pentru indeciși, Lisabona are o soluție (chiar mai multe, dar vi le voi dezvălui pe rând) și aceasta poartă numele de Time Out Market Lisboa. Este locul în care am mâncat în prima seară și unde, dacă nu ar fi fost diverse evenimente și multe alte restaurante tentante în drumurile nostre, am fi revenit nu o dată, ci în fiecare zi.

Time Out Market Lisboa este un spațiu gastronomic interesant, ce reunește într-o hală imensă peste 30 de standuri cu mâncăruri diferite, de la cele de tip fast food, cu sandwich-uri și alte bunătăți locale, la haute cuisine, reprezentată de chefi celebri și restaurante cu tradiție din Lisabona.

În Time Out Market Lisboa poți mânca sushi, fructe de mare proaspete și preparate în numeroase feluri, burgeri, fripturi și pește, tapas, brânzeturi și mezeluri locale, eclere și alte prăjituri (printre care și cunoscuta pastel de nata, un foitaj cu cremă de vanilie specific portughez, absolut divin atunci când este cald, proaspăt și crocant), înghețată… Și la capitolul bături, oferta este la fel de complexă, pe gustul tuturor.

Spațiul este dotat cu mese înalte și joase – sunt peste 700 de locuri – de luat masa în comun. Restaurantele funcționează pe sistemul: faci comanda și plătești la standul ales, iar dacă preparatul necesită un anumit timp de pregătire, primești un aparat care te anunță printr-o lumină verde că acesta este gata de ridicat.

Eu am mâncat o porție imensă de creveți în unt cu mirodenii (evident și usturoi) super delicioși și câteva pasteles de nata de la Aloma – am aflat ulterior că este un producător local cu tradiție de peste 70 de ani, recunoscut pentru specialitățile sale de patiserie home made.

Atmosfera este una foarte plăcută, dinamică, un zumzet continuu ce se împletește cu cele 1000 de arome seducătoare ce plutesc în aer. Un loc minunat de luat masa în Lisabona, oricând de la ora 10:00 la 00:00 (de joi până sâmbătă chiar până la ora 02:00), pe care îl recomand – Time Out Market Lisboa (Avenida 24 de Julho 49).

Time Out Market Lisboa 02_Time Out Market Lisboa 03_Time Out Market Lisboa 04_Time Out Market Lisboa 05_Time Out Market Lisboa 06_Time Out Market Lisboa 07_Time Out Market Lisboa

Și puțină istorie (aflată ulterior): Time Out Market Lisboa se află în Mercado da Ribeira, o celebră « piață » din Lisabona ce a avut mai multe înfățișări și destinații de-a lungul timpului. Istoria sa începe în secolul al 13-lea, fiind considerată pe atunci una dintre cele mai renumite piețe de pește din Europa. În prezent, găzduiește încă, într-o parte, comercianți de fructe, legume, carne, pește și flori, de-ai casei deja, de zeci de ani, și, din 2010, Time Out Mercado da Ribeira, ce reunește unele dintre cele mai celebre nume portugheze în domeniul culinar.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cum tratezi rapid o entorsă, în vacanță
Anterior

Cum tratezi rapid o entorsă, în vacanță

Calendarul Campari
Următor

Luna iunie în Calendarul Campari: outfit Kate Hudson și rețeta de cocktail