Tu știi cum se fac pantofii?

Diane Marie Shoes Factory

Dacă tu știi cum se fac pantofii, sunt convinsă că acest lucru te face să îi apreciezi si mai mult, dacă nu știi, pregătește-te să afli în continuare. Eu am descoperit de curând, în cadrul unei vizite ”ghidate” prin ateliere Diane Marie Shoes Factory, cum se fac pantofii și am fost uimită și impresionată.

Etapele parcurse, de la o bucată din pielea atent aleasă până la obiectul afecțiunii și obsesiei noastre, sunt în număr de 6, pe care vă invit să le descoperiți acum.

1- Comanda și pregătirea materialelor: fiecare comandă presupune pregătiri atente. Alegerea materialelor se face ținand cont de modelul ce urmează a fi lucrat. Pielea este testată pentru defecte ascunse și se comandă tocurile asortate, branțurile și tălpile.

2- Croirea: presupune aplicarea tiparului modelului ales pe piele și decuparea lui manuală. Se ține cont de direcția de întindere a pielii, de culorile folosite pentru alegerea materialelor auxiliare și de alte câteva detalii. Tot în această etapă se marchează cu mine speciale locurile unde urmează sa fie montate piesele croite pentru a se asambla pantoful.

3- Pregatire: în această fază se subtiază piesele croite, se îndoaie marginile pentru a le pregăti de suprapuneri, se aplică șireturi și dubluri necesare rezistenței pantofului în timp, se monteaza piesele folosite în forma lor finală.

4- Coasere: se ține cont de materialul folosit, de grosimie, culoare, etc., pentru alegerea acului și a aței potrivite. Se cos în forma finală toate piesele ce alcătuiesc pantoful, ce au fost pregatite în etapa anterioară.

5- Tras-talpuit: pantoful începe să ia forma pe care o cunoaștem. El este plasat pe calapodul indicat, se montează întariturile de staif și bombeu (vârf și călcâi), se montează fețele pe calapod. Se verifică apoi simetriile necesare și se montează talpa și tocul pantofului.

6- Finisare și ambalare: în această fază pantoful este din ce în ce mai aproape de viitoarea fericită posesoare. Acum se înlătură rezervele suplimentare ce ajută fixarea fețelor pe calapod, se montează acoperișul de branț, se ștampilează cu logo-ul Diane Marie, se curăță de orice soluții reziduale, se etichetează materialele folosite în compoziția pantofului și se ambalează.

01_Diane Marie Shoes Factory 02_Diane Marie Shoes Factory 03_Diane Marie Shoes Factory 04_Diane Marie Shoes Factory 05_Diane Marie Shoes Factory 06_Diane Marie Shoes Factory Diane Marie Shoes Factory 08_Diane Marie Shoes Factory Diane Marie Shoes Factory

Acum nu-mi rămâne decât să îmi mai aleg câteva noi perechi de pantofi… că tot vine primăvara!

Dacă îți face plăcere, mă găsești și pe Facebook, Instagram, Twitter, Google + și Pinterest!

Citește și alte articole din categoria Beauty:
5 produse esențiale pentru îngrijirea pielii în sezonul rece
Beauty news: Tesori d’Oriente
60 de ani de coafuri care rezistă, cu Taft

Cum să începi ziua minunat cu Dove DermaSpa
Experiența tratamentului cu Botox pentru păr
Cum scapi de celulită…

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sephora_primavara_16
Anterior

Tentații Sephora pentru primăvara 2016

LetsGoYou_WorldClass
Următor

Let’s Go You!, noul meu motto!