Trei retete de sucuri naturale

Sucuri de fructe

Sunt in luna ”ordinii si curateniei” in casa si sunt foarte incantata de descoperirile pe care le fac aproape in fiecare weekend. Printre acestea si o carte minunata, o lectura captivanta si permanent actuala… Power Juices, cu retete de sucuri naturale!

Stim in teorie ca e bine sa ne hidratam, mai ales cand depunem efort sau este cald afara, sa consumam fructe si legume… ei bine, cartea astea te invata ce fructe sa consumi, in ce cantitati, cand si in ce combinatii, pentru a-ti oferi hidratarea si energia necesara dupa fiecare tip de activitate sportiva.

Va propun 3 sucuri naturale de vara cu fructele mele preferate: pepene rosu (excelent pentru hidratare dupa orice efort fizic), portocale (o sursa excelenta de vitamina C cu efect antioxidant, potasiu – vital pentru functiile musculare si nervoase, acid folic – important mai ales pentru sportive), caise (o sursa buna de beta-caroten, potasiu si fier) si zmeura (sursa de vitamina C).

retete de sucuri naturale - suc de pepene si zmeura

 Suc de pepene si zmeura – este indicat atat inainte, cat si in timpul si dupa activitatea sportiva, pentru hidratare, pentru orice tip de efort fizic (aerobic, activitati de anduranta ca maratonul, ciclismul, canotajul, activitati sportive cu efort redus – golf, scufundari, sporturi solicitante din punct de vedere energetic – tenis, squash, arte martiale, fotbal si activitati de fitness – pilates, yoga, wakeboarding, roller skating, plimbari, mers pe joc).

Se pun in storcatorul de fructe 300 g de pepene rosu (taiat bucati, fara samburi) si 125 g zmeura. Sucul rezultat (aprox 350 ml) este o sursa extraordinara de vitamine – A, C, B1, acid folic, magneziu si fosfor; contine 125 de calorii; 1,3 g grasimi; 27 g carbohidrati, 1,8 mg de fier si 52 mg de calciu.

retete de sucuri naturale - suc de pepene si portocale

Suc de pepene si portocale – este perfect inainte de activitati sportive de anduranta sau sporturi solicitante din punct de vedere energetic, si dupa activitati de fitness.

Se pun in storcatorul de fructe 300 g de pepene rosu si 2 portocale, obtinandu-se in jur de 300 ml de suc cu un continut ridicat de vitamina C si B6, acid folic, calciu, cupru si potasiu, care contribuie la imbunatatirea functiilor musculare si nervoase. Sucul contine 200 de calorii, 1 g de grasimi, 47 g carbohidrati, 1,2 mg de fier si 162 mg de calciu.

retete de sucuri naturale - smoothie de caise

Smoothie de caise – este o sursa excelenta de calciu (esential pentru sistemul osos, nervos si muscular), oferind o treime din necesarul zilnic al organismului. Este indicat in timpul si dupa activitati sportive cu efort redus si fitness.

Se prepara din 200 g caise, 150 g iaurt cu caise si 150 ml lapte rece semi-degresat, in blender sau robot de bucatarie.

Acest smoothie de caise este o sursa excelenta de vitaminele A, C, B1, B2, B6 su B12, dar si de calciu, potasiu, zinc, magneziu si fosfor. Contine 140 de calorii, 2 g de grasimi, 24 g de carbohidrati, 7 g de proteine, 0,46 mg de fier si 221 mg de calciu.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

2 comentarii

  1. Prima reţetă îmi face cu ochiul rău de tot! Şi eu îmi mai prepar sucuri naturale din când în când, adevărate porţii de sănătate!
    Te pup :*

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vintage festival look
Anterior

Vintage festival look

Următor

Pandora Summer Collection 2014