Transcendence: Viata dupa moarte – Recomandare film

Transcendence

Johnny Depp este un actor cameleonic si unul dintre preferatii mei, fiindu-mi imposibil sa imi aduc aminte de vreun film in care sa nu-mi fi placut extraordinar de mult. Este si cazul celei mai recente pelicule, Transcendence: Viata dupa moarte, in care Johnny Depp joaca alaturi de Rebecca Hall,  Paul Bettany, Morgan Freeman si Kate Mara.

Transcendece este inainte de toate o poveste SF, despre inteligenta artificiala si progresele extraordinare si continue ale stiintei, a carei actiune insa nu este plasata in viitorul foarte indepartat.

Johnny Depp este doctorul Will Caster, specialist recunoscut mondial in domeniul inteligentei artificiale, care alaturi de sotia, Evelyn (Rebecca Hall) si prietenul sau, Max Waters (Paul Bettany), deruleaza cercetari aprofundate pentru a conferi unei inteligente artificiale si functii afective, o constiinta. Progresele realizate in aceasta directie il transforma in tinta unui puternic grup extremist anti-tehnologie, insa atentatul asupra vietii sale si iminenta moarte a cercetatorului declanseaza o cursa contra cronometru pentru desavarsirea cercetarilor si realizea obiectivului pentru care a muncit toata viata.

Max si Evelyn reusesc astfel sa incarce memoria si constiinta lui Will intr-un sistem informatic, pierzand insa controlul asupra deciziilor si actiunilor sale.

De aici se tese practic o intriga SF, intr-o realitate pe care cred ca intr-o prima instanta ne-am dori-o realizabila: posibilitatea de regenerare imediata a oricarui organism si a oricarei materii, vindecarea oricarei maladii, viata fara de moarte, putere absoluta.

Dar evident, o inteligenta artificiala ce ameninta modul nostru de viata, ne-o dirijeaza si controleaza dupa propria vointa, nu este acceptabila pentru omenire, in ciuda tuturor beneficiilor sale, si de aici conflictul.

O idee interesanta si plauzibil transpusa, un om de stiinta genial si modest transformat in zeu mecanic, o relatie si sentimente ce transcend forma fizica, un ritm alert, suspans si actiune, dar mai presus de toate Johnny Depp – Transcendence: Viata dupa moarte este clar un film de vazut. Nu te va plictisi si nu-ti va parea rau ca l-ai ales! Chiar si trailer-ul este unul dintre cele mai captivante si bine realizate din ultima vreme:

Transcendence, distribuit in Romania de Mediapro Distribution, este deci recomandarea mea de film pentru weekend-ul care se apropie, avand premiera in cinematografe vinerea aceasta.

Invalid Displayed Gallery

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

tedinte primavara - vara 2014
Anterior

3 tendinte usor de adoptat in sezonul primavara – vara 2014

Următor

Noutati de la Maybelline NY