Top 5 motive să vizitezi Dubai iarna aceasta

Abia întoarsă din prima (dintr-o serie de muuulte, sper) vacanță în Dubai, am decis să v-o recomand din toată inima. Eu m-am îndrăgostit de Dubai și de Emiratele Unite și abia aștept să le descopăr din nou. Este o cu totul altă lume, un loc ce debordează de istorie și civilizație, un oraș modern și super tehnologizat, destinația ideală pentru o vacanță mai lungă sau doar un city break.

Deși îți recomand această destinație în orice anotimp, iată top 5 motive să vizitezi Dubai chiar iarna aceasta.

1. Plajă iarna. Iarna este perioada perfectă pentru a vizita Dubai din punct de vedere al temperaturilor. Ziua ai parte de un soare plăcut (25-26 de grade) și de o vreme perfectă pentru plajă și o baie în mare, iar după apusul soarelui uiți puțin în ce loc te afli pentru că ai nevoie să adaugi un pulover sau o haină mai groasă ținutei tale din ziua respectivă (și obligatoriu pantaloni lungi, mai ales dacă ești puțin friguroasă), temperatura coborând undeva la 16 – 17 grade.

Pont: Sunt câteva plaje publice, neamenajate, precum JBR, Jumeirah Public Beach și BuQtair, dar dacă ești în căutarea unei experiențe complete și ți-ai propus să petreci o zi întreagă la plajă, îți recomand beach club-uri precum Nasimi Beach (în cadrul hotelului Atlantis The Palm), Sheraton Jumeirah Beach Club sau El Chiringuito (în cadrul hotelului Rixos The Palm), unde prețul de acces începe de la 100 – 150 de dirhami și poate ajunge până la 500, chiar 700 de dirhami pe zi de persoană. Pentru research, îți recomand site-ul Time Out Dubai (comține informații complete despre orice activitate și atracție din Dubai).

2. Shopping. Perioada perfectă pentru cumpărături la Dubai este în luna ianuarie, când se desfășoară și celebrul Dubai Shopping Festival. La Dubai găsești absolut orice, de la produse high-end (numește un brand celebru și pun pariu ca acesta are magazin și în Dubai) la aur și condimente.

Pont: Pentru branduri internaționale (îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, electronice, decorațiuni etc.), îți recomand Dubai Mall și Mall of the Emirates (două locuri pe care trebuie să le incluzi obligatoriu în itinerariul tău la Dubai chiar dacă nu ți-ai propus să faci shopping, doar pentru a le vizita… îți voi povesti curând și de ce). Pentru produse tradiționale, locale (condimente, parfumuri, aur, eșarfe și multe alte tipuri de produse realizate manual, fă o vizită în partea veche a Dubaiului, Deira, în așa numitele „souk” (bazaruri cu veritabile produse locale).

3. Zbor direct. Wizz Air are zboruri directe către Dubai din Cluj-Napoca (1 zbor pe săptămână, sâmbăta) și București (2 zboruri pe săptămână) foarte accesibile. Ruta București – Dubai durează 5 ore, iar orarele de zbor sunt foarte bune – am ajuns seara și am plecat seara foarte târziu, deci am avut o ultimă zi aproape plină în Dubai.

4. Atracții unice. În Dubai se află cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa, în care poți urca până la nivelurile 125 și 148 pentru a admira orașul; Global Village, un parc tematic unic în lume dedicat tuturor culturilor de pe glob; cel mai mare mall din lume – Dubai Mall; cel mai mare arhipeleag artificial, construit de om, din lume – The Palm… și multe altele.

Voi reveni cu un articol detaliat pe tema atracțiilor de neratat în Dubai.

5. O tură în deșert. Sunt convinsă că toate fashionistele s-au visat cel puțin o dată în pielea celor 4 prietene din Sex and the City, reeditând scena în care acestea experimentează deșertul Emiratelor Unite. La Dubai poți beneficia de o astfel de experiență completă.

Pont: Eu vă recomand un astfel de tur în deșert organizat de Ocean Air Travels, ce include: preluare de la hotel, desert safari, sandboarding, plimbare cu cămila, tatuaje cu henna, cină cu specific local și diferite show-uri tradiționale, printre care și belly dance. Promit să revin cu un articol detaliat legat de experiența mea în deșert.


Sper că te-am convins să vizitezi Dubai și, în acest caz, nu îmi rămâne decât să îți doresc Vacanță plăcută!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Winter fashion: ce porți iarna aceasta

Următor

Best dressed Golden Globes 2019