Tiramisu cu căpșuni

Start

Am văzut acest tiramisu cu căpșuni pe contul de Instagram al Chiarei Ferragni și efectiv mi-a rămas gândul la el. A ieșit demențial și a fost și super simplu de realizat.

Vă las mai jos rețeta de Tiramisu cu căpșuni pe care am urmat-o eu, dar poți fi creativă cu aproape oricare dintre ingrediente.

Ingrediente:

tiramisu cu căpșuni

Pișcoturi

500g mascarpone

5 ouă

7 linguri de zahăr

400g căpșuni

sucul unei jumătăți de lămâie

cacao pudră

Eu am înjumătățit cantitățile și am făcut un mini ttiramisu cu căpșuni pentru că, date fiind circumstanțele, nu prea aveam cu cine împărți această minune delicioasă!

 

Preparare:

Pregătește mai întâi căpșunile pentru însiroparea pișcoturilor. Taie-le în 4 sau bucăți mai mici, în funcție de dimensiunile căpșunilor, și pune-le într-un castron cu 2 linguri de zahăr și cu sucul de lămâie. Lasă-le în frigider pentru 45 de minute.

Într-un castron mai mare bate spumă albușurile celor 5 ouă și 5 linguri de zahăr. Cel mai simplu ar fi cu un mixer. Incorporează apoi crema mascarpone până devine o compoziție legată și cremoasă (în funcție de tipul de mascarpone, crema poate fi mai moale, mai lichidă sau mai legată).

Scoate căpșunile de la rece. Pune siropul separat, într-o farfurie. Trece fiecare pișcot prin acest sirop de căpșuni, îmbibându-l pe ambele părți. Pișcoturile Savoiardi sunt foarte absorbante, asa că nu le lăsa prea mult în sirop, doar înmuiat ușor și rapid.

Într-o tavă dreptunghiulară, așează pe rând, unul lângă altul, pișcoturile. În momentul în care primul strat de pișcoturi a fost completat, acoperă-l cu un strat generos de cremă (întinde-o cine peste toate pișcoturile), iar apoi presară bucățelele de căpșuni. Mai adaugă un strat de pișcoturi (după ce le-ai înmuiat în siropul de căpșuni în prealabil) peste care întinzi toată crema rămasă.

La final, presară pudră de cacao și lasă tiramisu în frigider, la rece, câteva ore. Preferabil peste noapte, pentru ca stratul de pișcoturi să absoarbă toate aromele.

tiramisu cu căpșuni

Pont Galbani pentru personalizarea unui tiramisu cu căpșuni

Pentru a personaliza tiramisu cu ocazia sărbătorilor de Paște, înlocuiește tava cu un ou imens de ciocolată. Montează tiramisu în cele 2 jumătăți ale oului (va fi nevoie să rupi în bucăți mai mici pișcoturile).

CITEȘTE ȘI: Easy cheesecake muffins

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Călătorie în jurul lumii cu uleiuri esențiale

păr sănătos
Următor

Tratament simplu pentru un păr sănătos