După un început atipic de primăvară, ne bucură în sfârșit de raze prietenoase și o vreme excelentă, ceea ce face weekend-ul un moment ideal pentru plimbări în oraș și explorat locuri noi.
Am câteva sugestii de locuri noi, inedite, cu mâncare gustoasă și atmosferă prietenoasă, 5 locuri de încercat în București în acest weekend sau în oricare dintre weekend-urile frumoase care urmează.
Cereal Crunch Cafe: prima cafenea de cereale din România, cu peste 100 de sortimente de cereale, 15 tipuri de lapte și o multitudine de toppinguri. Sună a mic dejun delicios, nu-i așa? Poți alege orice combinație, de fiecare dată alta. Cum funcționează? Alegi mărimea bolului (mic, mediu sau mare), tipul de cereale (acesta este pasul cel mai complicat, sortimentele de cereale variază în funcție de stoc), laptele (de la lapte de vacă sau capră la lapte de cocos, soia vanilie, quinoa sau alune de pădure) și oricâte toppinguri îți dorești (precum oreo, M&Ms, fructe uscate sau marshmallows), creând „bolul perfect”.
The Clique: un bistro cochet situat pe malul Dâmboviței, în zona magazinului Unirea, unde a fost amenajată și o promenadă ideală pentru plimbări cu bicicleta sau jogging. Poți sta pe terasă, la soare, admirând clădirea Bibliotecii Naționale, în compania unei cafele delicioase, a unui cocktail colorat sau a unui desert savuros. The Clique are însă și un meniu interesant și complet, cu preparate pe toate gusturile, potrivite pentru orice moment al zilei: mic dejun consistent, brunch sau prânz diversificat (de la salate la burgeri și paste), cină lejeră.
B3ton Restobar: un bistro urban, care beneficiază în sezonul cald și de o terasă, situat într-o zonă rezidențială foarte frumoasă, în imediata apropiere a Parculu Carol. Mie mi-a plăcut atmosfera cool și relaxata, dar și preparatele moderne, ce mixează ingrediente și gusturi deosebite. Din meniu, trebuie încercate specialitațile delicioase precum: B3TON Burger, Coaste în sos BBQ și desertul meu favorit, Măr Copt în Foietaj (o nebunie crocantă cu sos de caramel). Pentru o ieșire cu prietenii, găsești și o selectie de vinuri și cocktailuri create de specialiști, perfect to get the party started.
Flying Pig: un restaurant foarte special, situat în zona de nord a capitalei, înconjurat de clădiri de birouri, cu un meniu de inspirație iberică, unde gătitul se face cu ingrediente simple și naturale. Trecând peste decorul ce îmbină armonios și inedit stilurile industrial și clasic, foarte cool, ajungem la meniul din care poți alege cu foarte mare dificultate, din multitudinea de preparate cu denumiri și descrieri tentante, delicioase. Pentru a vă convinge, iată doar câteva dintre noile preparate, special concepute pentru primăvara aceasta: Presa Iberica marinată cu Chimichurri, Humus cu pastramă caldă de vită, Tartar de somon cu dressing, Creveți la grătar cu legume, lapte de cocos și curry picant, Mix găluște umplute cu porc și creveți, Somon cu risotto de linte, morcovi și sos veloute, Muschi de vită cu sos de vin roșu, ciuperci și piure.
Joben Bistro. Poate cel mai spectaculos local din lista mea de recomandări, din punct de vedere al designului, Joben Bistro propune o varietate de preparate din bucătăria internațională: de la paste la burgeri, alături de salate și antreuri cu specific diferit. Nu pot să nu menționez elementele de decor ieșite din comun – care în sine constituie un motiv suficient pentru a le trece pragul: barul în formă de locomotivă și trăsura suspendată de tavan, alături de numeroase alte elemente steampunk senzaționale. Nu ratați, de asemenea, cocktailurile inedite preparate de barmanii cu experiență și plini de imaginație!
Kaufland pop-up restaurant. Timp de două luni, din 26 martie 2018 până pe 20 mai 2018, la Si Lounge (din zona Pipera) funcționează primul pop-up restaurant Kaufland România. Acesta vrea să reinventeze conceptul de fine dining într-o notă fresh și la îndemâna tuturor, oferind o experiență gourmet accesibilă, prin preparate exclusiviste concepute de Chef Samuel Le Torrielec, cu ingrediente ce se găsesc în magazinele Kaufland. Cu meniuri speciale pentru prânz sau cină, fixe sau à la carte, clienții sunt poftiți la masă în fiecare zi, de luni până sâmbătă, între orele 12:30 – 15:30 pentru prânz și 19:00 – 23:00 pentru cină. Accesul se face numai pe bază de rezervare la numărul de telefon 0799-919-911.