If I stay: Recomandare Film

If I stay_Daca as ramane

If I stay (Daca as ramane) deschide seria de filme ce merita vazute toamna aceasta la cinema. Este o poveste sensibila, dramatica, despre fragilitatea si frumusetea fara egal a vietii, despre alegerile imposibile, dar de neocolit, in fata carora ne trezim uneori brusc, la orice varsta.

If I stay (Daca as ramane) este ecranizarea romanului omonim scris de Gayle Forman, si reda povestea unei adolescente, violocenlista foarte talentata, Mia (interpretata extraordinar de Chloe Grace Moretz), aflata la varsta marilor iubiri si descoperiri, a carei viata se schimba complet si fara nicio avertizare, in urma unui accident teribil.

Dintr-o tanara cu o familie minunata si cu un viitor promitator, a carei singura grija si tristete este legata de alegerea pe care trebuie sa o faca intre prima si marea sa iubire, Adam (interpretat de Jamie Blackley) si imensa sa pasiune dintotdeauna pentru violoncel, care o indeamna sa isi continue studiile la prestigiosul conservator Juilliard, aflat la peste 4.500 km distanta de iubitul sau, intr-o fractiune de secunda, Mia devine o umbra penduland intre viata si moarte.

Nu va imaginati totusi ca este un film trist si tragic, la care veti avea nevoie de servetele in orice moment. Dimpotriva, in ciuda dramatismului sau, If I stay  pastreaza un ton vesel si optimist in redarea amintirilor Miei, filmul osciland permanent intre planul prezent, in care umbra Miei rataceste pe culoarele spitalului plangandu-si parintii si fratele si incercand sa-si consoleze prietenii ce spera sa isi revina din coma, si planul trecut, in care Mia se revede in mijlocul familiei ei minunate, alaturi de iubit, de cea mai buna prietena si de toti cei care o iubesc, si ii iubeste, ce o asteapta sa revina printre ei. Ceea ce m-a impresionat de fapt este chiar aceasta discrepanta imensa, intre amintirile, mai vesele si mai triste, dar totusi rupte toate din viata, si realitatea prezenta, tragedia pe care nimic nu o prevestea si pentru care nimic nu a pregatit-o pe Mia dinainte.

Mesajul cel mai important al filmului cred ca este chiar acesta, legat de faptul ca fiecare clipa trebuie traita ca si cand ar fi ultima, pentru ca nu stim niciodata ce surprize ne rezerva viata noua si celor pe care ii iubim.

If I stay (Daca as ramane) este recomandarea mea de film pentru acest weekend. Mie mi-a placut si, in mod surprinzator pentru un film cu un subiect atat de trist, chiar l-as revedea. Chloe Grace Moretz este extraordinara in rolul Miei, personajul central al filmului. De fapt toata distributia a fost excelent aleasa, reusind sa transmita perfect conexiunea afectiva si legaturile dintre personajele peliculei. Coloana sonora este si ea foarte bine aleasa, melodii lente, frumoase si emotionante. Eu sper sa va placa la fel de mult cat mi-a placut si mie.

Filmul If I stay (Daca as ramane) are premiera pe 12 septembrie in cinematografele din tara noastra si este distribuit in Romania de Forum Film (care mai aduce un film frumos si sensibil, pe care abia astept sa il vad toamna aceasta, The best of me).

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Apus Skala Rachoni_Thassos
Anterior

Amintiri din vacanta

Into the Storm
Următor

Into the Storm: recomandare film