Ce poate fi mai potrivit ca un ritual spa pentru ten pe vremea aceasta geroasă? Iată în câțiva pași simpli cum poți obține o piele perfect hidratată și întinerită, la tine acasă.
Pune-ți muzica preferată!
Pregătește-ți o cană cu ceai de plante!
Ia-ți lângă tine toate produsele necesare!
Dacă ai intrat deja în atmosfera relaxată, prindeți părul într-o coadă, cu o bentiță sau în prosop și urmărește pașii de mai jos. Un spa pentru ten, chiar la tine acasă!
1. Pregătire
Cel mai plăcut și simplu cred că ar fi să te instalezi direct pe jos, pe o pernă, păturică, cu oglinda în față. Pune 2-3 picături de ulei facial în palme, freacă-le puțin între ele pentru a încălzi uleiul și apoi pune-le pe față. Închide ochii și respiră adânc de câteva ori.
Poți folosi orice ulei facial preferi, eu ți-l recomand pe cel iluminator de la Madara. Are o aromă plăcută, proaspătă, de citrice, care te va încânta și relaxa.
2. Curățare
Cu vârfurile degetelor,prin mișcări circulare, aplică un produs de curățare pe față. O atenție deosebită trebuie acordată zonei bărbiei, frunții și celei din jurul nasului. Începi sub maxilar și avansezi, cu mișcări circulare, spre zona de sub ochi. La final, îndepărtează produsul de curățare cu apă călduță și un prosop moale sau dischetă demachiantă.
Pentru o experiență spa pentru ten completă, îți recomand o rețetă simplă, pe care o poți face la tine acasă.
Balsam de curățare cu uleiuri esențiale
Ingrediente: 90 ml ulei de floarea soarelui, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de unt de shea, 1 lingură de ceară de albine, 12 picături de ulei esențial de lavandă și 8 picături de ulei esențial de lămâie.
Preparare: Încălzește toate ingredientele, cu excepția uleiurilor esențiale, la bain Marie (până ceara se topește complet). În momentul în care amestecul începe să se răcească, adaugă și cele 2 uleiuri esențiale. Mixul obținut se poate utiliza după 1-2 ore, când s-a răcit bine. Se menține pentru până la 3 luni, într-un borcan de sticlă.
3. Tonifiere
Aplică un toner răcoritor pe 2 rotițe demachiante și apoi aplică-le pe ten. Lasă tonerul sa fie absorbit în piele sau șterge excedendul după 1-2 minute.
4. Exfoliere
Cu mișcări circulare aplică cu vârful degetelor un scrub delicat. Acordă o atenție deosebită celor 3 zone cu probleme – barbie, frunte, nas – și evită zona delicată din jurul ochilor. Înlătură produsul exfoliant cu apă călduță.
Apoi, repetă pasul 3, curățând bine tenul cu toner.
Pentru o experiență spa pentru ten completă, îți recomand o rețetă simplă de scrub, potrivită tuturor tipurilor de ten, pe care o poți face la tine acasă.
Scrub cu avocado și miere
Ingrediente: 1/2 avocado, 1 lingură de miere, 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de orez măcinat.
Preparare: Pisează avocado cu o furculiță, într-un bol. Încălzește mierea la bain Marie până devine lichidă. Adaugă uleiul și mierea fierbinte peste avocado și amestecă bine. Peste acest mix, adaugă orezul măcinat și amestecă până la obținerea unei paste. Se folosește imediat, integral, nu se păstrează pentru că include în compoziție ingrediente proaspete.
5. Mască
În funcție de nevoile tenului tău, aplică o mască de față și respectă timpul indicat pe ambalaj. Poți aplica masca cu degetele, evitând zona din jurul ochilor, sau cu o pensulă pentru fond de ten.
Eu îți recomand o mască „home made”, potrivită tuturor tipurilor de ten, pentru hidratare și netezire. Completează perfect scrub-ul cu avocado și miere, utilizând jumătatea de fruct rămasă.
Mască cu avocado și banană
Ingrediente: 1/2 avocado, 1/2 banană, 1 lingură de miere și 1 lingură de apă de trandafiri.
Preparare: Pisează avocado și banana cu o furculiță, într-un bol, până obții o pastă. Adaugă în aceasta mierea și apa de trandafiri, și amestecă bine. Se folosește integral, imediat după preparare. Se lasă pe ten să acționeze timp de 10 minute.
6. Conturul ochilor
Cât masca acționează, aplică o cremă sau un gel special pentru zona delicată din jurul ochilor. Aplică 2 rotițe demachiante înmuiate în apă rece pe ochi și lasă-le timp de 5 minute. Timp în care te relaxezi! Înlocuiește-le apoi cu 2 rotițe înmuiate în apă caldă, pe care le lași să acționeze timp de 2 minute.
7. Îndepărtare
Îndepărtează cu mare atenție orice urmă a măștii de pe față. Folosește apă călduță și un prosop delicat sau rotițe demachiante. Evită zona din jurul ochilor. Asigura-te că pielea este complet uscată și curată pentru a trece la următorul pas al ritualului spa pentru ten.
8. Masaj
Aplică uleiul facial pe care l-ai folosit și la pasul 1. Aplică cu mișcări largi, arcuite, de-a lungul maxilarelor până la frunte. Repetă mișcarile de 3 ori.
Folosind doar degetele inelare, masează cu mișcări semi-circulare zona de deasupra ochilor, de la baza nasului spre tâmple. Repetă mișcarea tot de 3 ori.
Folosind palmele, aplică o presiune fermă, masând fruntea cu mișcari liniare între linia sprâncenelor și linia părului. Repetă mișcarea tot de 3 ori.
Excesul de ulei trebuie la final înlăturat cu un prosop uscat și delicat.
9. Rehidratare
Aplică o cremă de față hrănitoare pentru a desăvârși ritualul de spa pentru ten.
Este momentul perfect pentru a te bucura și de un ceai de plante relaxant!