Soluții pentru un somn odihnitor

Aboca Seditivax - somn odihnitor

Este prima vară în care mă uit cu o oarecare disperare în calendar. O vară toridă care și-a lăsat amprenta și pe somnul meu. Nu am avut niciodată probleme cu somnul (exceptând poate sesiunile sau nopțile dinaintea plecărilor în călătorii lungi / vacanțe mult așteptate etc.), dar parcă de câteva săptămâni nu mai reușesc să ma trezesc dimineța după un somn odihnitor.

Mă trezesc deja obosită și amețită, toată ziua sunt cvasi zombi (în ciuda celor 2-3 cappuccino, frappuccino, latte și uneori, de multe ori, și un Red Bull), iar seara, mă pun în pat, mă chinui să adorm și… surpriză, sau nu prea, mă trezesc a doua zi doar pentru a relua ciclul.

Pentru că în ritmul acesta nu aș fi rezistat cred încă 2-3 săptămâni – mai am proiecte, lucruri pe care mi-am propus să le fac, locuri de văzut, oameni de vizitat – am început să caut soluții pentru un somn odihnitor.

Încep cu o carte serioasă (câteva pagini lecturate cu maximă atenție echivalează cu o alergare bună înainte de culcare, deși efortul fizic nu este deloc indicat seara) sau unul dintre filmele mele favorite, ale căruit replici le-aș putea rosti înaintea actorilor, combinându-le cu unul dintre produsele Sedivitax de la Aboca (capsule, sirop, picături sau ceai).

Aboca Seditivax - somn odihnitor

Nu vă gândiți la somnifere sau calmante, este vorba de suplimente alimentare, naturale, cu ingrediente precum floarea pasiunii, valeriană, mac californian și roiniță, cu proprietăți liniștitoare, care favorizeză somnul. Produsele Sedivitax crează premizele unui somn odihnitor – relaxare după tensiunile și stresul cotidian, liniște, diminuarea senzației neplăcute de cald datorită temperaturilor exagerate etc. – nu generează somnolență, și de aceea pot fi utilizate seara, înainte de culcare, dar și dimineața, pentru o stare echilibrată de calm, pe timpul zilei.

De ce ar fi recomandat să ne preocupăm de durata și calitatea somnului (pe lângă motivele evidente cum ar fi scăderea capacității de concentrare și incapacitatea de a funcționa la « full capacity »)? În primul rând, pentru că în timpul somnului, corpul nostru recupereză și se recuperează, toate procesele biologice fiind afectate de lipsa acestuia; dar și pentru creier și funcțiile mentale.

Iată doar câteva reguli simple, care pot contribui la un somn odihnitor:

  • evitați seara mesele bogate și grele, cafeina, ciocolata
  • evitați fumul de țigară
  • nu faceți seara exerciții fizice solicitante, se recomandă doar ce le de relaxare, ușoare
  • evitați episoadere de somn diurn (mai ales cele la televizor, după cină)
  • dormitorul trebuie să fie întunecată și cât mai protejată de zgomot
  • este recomandată o baie caldă seara
  • mergeți la culcare când vă este somn
  • evitați să planificați următoarele zile sau proiecte în momentul în care v-ați pus la somn.

Nu-mi rămâne deci decât să vă doresc un somn odihnitor, recomandându-vă, dacă aveți probleme, produsele Aboca Sedivitax. Voi aveți anumite trucuri / ritualuri pentru un somn bun?

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Săptămâna Asiatică la Lidl
Anterior

Ghid de bune maniere la masă în Săptămâna Asiatică la Lidl

InstaLife Summer Well
Următor

InstaLife #12 : Cum a fost în prima zi la Summer Well