Sfaturi de make-up: pensule de machiaj care nu trebuie să îți lipsească

sfaturi make-up_makeup artist

Pentru că sunt convinsă că avem în comun pasiunea pentru machiaj și suntem mereu în cautare de idei noi și inspirație, v-am pregătit o surpriză, a cărei dezvăluire începe chiar astăzi!

Împreună cu Roxana, un make-up artist foarte talentat, pe care sunt sigură că o veți adora imediat, v-am pregătit o serie de trucuri și sfaturi utile pentru a desluși mai ușor arta machiajului, chiar la tine acasă, cu produsele tale preferate, dar mai ales, cu produsele care ți se potrivesc.

Roxana Secada_makeup artist

Și ca să începem cu începutul, îți propunem astăzi un prim episod al foiletonului «Sfaturi de make-up», legat de instrumentele esențiale de machiaj – ce pensule, bureței și alte aplicatoare nu ar trebui să ne lipsească din trusa de make-up.

Sunt convinsă că și voi vă lăsați ispitite de multitudinea de forme și culori din secțiunea dedicată instrumentelor de make-up din magazine, dar pentru a nu cheltui o avere iată mai jos câteva sugestii pentru a vă construi un kit de machiaj inteligent și practic.

sfaturi make-up_pensule make-up

Beauty blender (1): burețelul magic are atâtea întrebuințări în make-up încât am decis să îi acordăm un episod individual. Ar trebui să fie dintr-un material mai puțin rigid, moale și pufos. Poți aplica fondul de ten și concealer-ul cu el, poți face countouring…

Aplicator anticearcăn (2): forma plată și rotunjită îți permite să urmărești toate detaliile feței. Poți folosi pensula pe o parte pentru a aplica anticearcănul și pe cealaltă parte pentru blending-ul acestuia și obținerea unui aspect natural.

Aplicator ruj (3): pentru un aspect mai sofisticat, este indicată utilizarea unui aplicator pentru ruj, cu ajutorul căruia poți urmări sau redesena exact forma buzelor.

Aplicator fard de ochi și pensulă plată fard (4): atenție la linii prea definite și pete de culoare, fardurile de pleoape trebuie bine difuzate.

Pensulă fond de ten circulară (5): este potrivită pentru aplicarea fondului de ten fluid sau cremă, dar și a tuturor tipurilor de pudră. Se folosește cu mișcări circulare pentru o acoperire completă și uniformă.

Pensulă blush (6): pentru obraji îmbujorați, natural. Poate fi folosită și pentru contouring. Importantă este forma arcuită a acesteia.

Pensulă fond de ten plată (7): pentru un finish perfect și o aplicare fără cusur a fondului de ten, mult mai uniform decât utilizându-ți degetele.

Pensulă blending (8): blending-ul este tehnica de bază în aplicarea oricărui tip de fard, pentru uniformizare și mai ales pentru un aspect natural al machiajului. O pată compactă sau o dâră de culoare nu sunt deloc atrăgătoare! Poate fi folosită și pentru aplicarea iluminatorului.

Pensulă pentru pudră (9): necesară pentru fixarea machiajului, poate fi folosită și pentru aplicarea bronzer-ului (nu pe toată fața! Câteva trucuri aici)

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chiara Ferragni - Coachella2016
Anterior

Stil de festival by Chiara Ferragni

Waterbike
Următor

Cum a fost prima experiență la Waterbike România