Sfaturi de make-up: cum mascăm eficient cearcănele

Pentru că fiecare dintre noi se confruntă măcar la un moment dat cu problema cearcănelor, i-am cerut câteva sfaturi de makeup Roxanei, un make-up artist foarte talentat.

Așadar, cum mascăm eficient cercănele?

Pasul 1: Hidratarea zonei de contur a ochiului – pielea deshidratată îmbătrânește mai repede, ridurile și liniile de expresie devin mai evidente, iar produsele de machiaj se aplică cu dificultate (de multe ori, strecurându-se în aceste riduri și oferind un aspect neplăcut și fragmentat).

Roxana recomandă Bobbi Brown Hydrating Eye Cream – o cremă îmbogățită cu minerale pentru hidratare și revigorarea zonei sensibile din jurul ochilor. Conține aloe vera și extract de hamamelis pentru calmare, ulei de jojoba și ulei de avocado pentru hrănire intensă.

Eu am mai încercat și mi-au plăcut: SVR Liftiane Cremă Contur Ochi și Buze, Murad Essential-C Eye Cream și Gerovital Plant cremă fermitate contur ochi, buze.

makeup artist 02_Bobbi Brown Hydrating Eye Cream

Pasul 2: Corectarea. Pentru cearcănele foarte evidente și colorate, se aplică mai întâi un corector de culoare. Pentru cearcănele cu nuanță de gri / bleu folosește un corector oranj, pentru cearcănele roșiatice folosește un corector de culoare verde, pentru cearcănele cu nuanță de violet folosește un corector galben.

Se folosește o cantitate foarte mică de fard corector, care se estompează bine prin tapotare cu un beauty blender sau o pensulă pentru concealer. Adăugați produs ulterior, dacă simțiți că nu este suficient, pentru a nu încărca zona foarte tare și a nu evidenția astfel ridurile.

03_makeup artist_beauty blender 04_Concealer_makeup artist

Pasul 3: Anticearcănul. Secretul alegerii unui anticearcăn bun este acela de a opta pentru o nuanță mai deschisă decât cea a tenului. Îl poți aplica cu pensula specială, cu aplicatorul propriu sau cu ajutorul beauty blender-ului.

Roxana preferă beauty blender-ul pentru o aplicare fără cusur. Ca anticearcăn, Roxana folosește și recomandă: Urban Decay Naked Skin, MAC Pro Longwear Concealer și Eddie Funkhouser 16 hour 4 way liquid concealer.

Dintre produsele testate de mine, eu îți mai recomand: Bobbi Brown Intensive Skin Serum Concealer, Deborah Milano Dress Me perfect Correttore Fluido și Collistar Camouflage Concealer Total Perfection.

05_makeup artist_concealer 06_concealers_makeup

Pasul 4: Fixarea. Anticearcănul trebuie fixat cu o pudră specială pentru zona ochilor. Roxana o recomandă cu căldură pe cea de la Ben Nye Banana Luxury Powder.

07_makeup artist 08_concealer_makeup artist

Sper ca aceste sfaturi de make-up să îți fie de ajutor pentru a masca eficient cearcănele. Ideea este însă, pentru cearcăne persistente, ar fi indicat și un mic control medical pentru a te asigura că acestea nu au și o cauză internă.

Dacă sunteți interesate să aprofundați aceste tehnici de machiaj, Roxana organizează niste cursuri 1 to 1 excelente pentru a descoperi ce ți se potrivește și cum îți poti realiza un machiaj perfect în orice împrejurare. Detalii găsiți pe pagina ei de facebook.

Aștept sugestii și întrebări, iar dacă sunt teme de make-up pe care vreți să le abordăm cu Roxana, aștept comentariile voastre.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

3 insule grecești pe care mi-aș dori să ajung toamna aceasta

Următor

5 rețete de măști homemade pentru o piele perfectă toamna aceasta