Sfaturi de make-up: cum cureți rapid pensulele de machiaj cu brushegg

00_make-up_brushegg

Unul dintre reflexele cele mai importante când vine vorba de make-up este curățarea temeinică a pensulelor (a tuturor instrumentelor de machiaj).

De acest gest depinde aspectul și sănătatea tenului tău și nu cred că vrei să te joci cu ele.

Deși nu mă machiez foarte tare, sunt adepta unui machiaj cât mai lejer, cât mai natural pentru ca pielea să poată să respire în voie, și nu folosesc foarte multe produse deodată, tot mă văd pusă în fața corvoadei de a curăța pensulele de machiaj cel puțin o dată pe săptămână.

Și se adună – pensula pentru fond de ten și primer, pensula pentru pudră, pentru bronzer, pentru blush, cea pentru concealer, pentru iluminator… deja vorbim de un mini arsenal de pensule de machiaj!

Am descoperit însă o metodă simplă, rapidă și deloc costisitoare de a curăța pensulele de machiaj. Cu siguranță nu este nouă, poate vă este și cunoscută unora dintre voi, dar celor care încă pierd timp prețios spălând “de mână” pensulele de machiaj, eu le recomand brushegg.

Cum cureți rapid pensulele de machiaj cu brushegg?

Brushegg este un dispozitiv din silicon (ca o mănușă fără degete în miniatură) care prezintă niște striații și peri pe una dintre fețe.

make-up Brushegg make-up Brushegg

Procedeul de curățare a pensulelor cu brushegg este foarte simplu și rapid: o picătură de șampon sau săpun lichid pe perii pensulei înmuiată în prealabil în apă și apoi cu ajutorul brushegg toate urmele produselor de machiaj sunt înlăturate perfect (cu mișcări circulare și orizontal – vertical pe striațiile dispozitivului).

La clătire, brushegg este util pentru a înlătura și ultimele urme de săpun sau spumă.

Toată operațiunea este foarte facilă, brushegg este chiar foarte eficient în curățarea produselor de make-up de pe orice tip de pensule (la cele cu perii mai lungi și foarte bogate fiind necesar să insistați puțin mai mult).

Eu am achiziționat brushegg-ul Viway de pe e-bay, dar l-am găsit și aici, dacă preferați să îl comandați din România.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Waterbike
Anterior

Cum a fost prima experiență la Waterbike România

Următor

5 pantofi sport pe care să îi ai vara aceasta