Savori turcești la Turquoise

De câteva zile, în peisajul bucureștean și-a făcut apariția un nou restaurant cu specific turcesc, ce promite experiențe culinare autentice – Turquoise. Și cum bucătăria turcească se află în topul preferințelor mele, nu puteam întârzia prea mult o incursiune în noul paradis oriental.

Atmosfera nu este cea tipică unui restaurant turcesc obișnuit. M-a surprins de la intrare aerul cosmopolit al locației și mi-a plăcut decorul elegant minimalist.

Restaurant Turquoise_Bucuresti_specific turcesc

Și la capitolul personal, Turquoise punctează pozitiv – amabil și atent, pregătit în permanență să îți răspundă la solicitări.

Toate acestea sunt importante, dar elementul cheie pentru popularitatea unui restaurant rămâne evident mâncarea. Turquoise a devenit de la prima vizită unul dintre favoritele mele. De ce?

În primul rând pentru meniul variat și consistent ce îți face alegerea foarte dificilă. Nu am regretat însă niciunul dintre cele 8 feluri pe care le-am comandat.

Antreurile sunt de obicei punctul în care eu mă opresc – îmi place diversitatea, așa că am încercat nu mai puțin de 5 specialități turcești La Turquoise, toate absolut delicioase: Haydari (cremă de iaurt cu mentă, castravete și usturoi), Patlican Salata (salată de vinete cu legume), Çiğ köfte (chifteluțe crude ușor picante) – este prima dată când le încerc și sunt geniale, ți le recomand dacă ești fan steak tartare), Yogurtlu Kozlenmis Patlican (salată de vinete cu iaurt) – a fost din partea casei și a fost cea mai gustoasă salată de vinete pe care am mâncat-o în afara celei făcute de mama mea și salata Tabbule.

restaurant_Turquoise_specialitati_turcesti

La felul principal, m-am delectat cu o porție de Adana Kebap (demențială, fragedă și aromată) și Lahmacun (pita turcească cu carne tocată), iar la desert, am încercat pentru prima dată Kabak Tatlısı, un desert specific turcesc cu dovleac caramelizat, miere și iaurt, pe care l-am devorat dintr-o suflare.

restaurant_Turquoise_Lahmacun_turcesc

restaurant_Turquoise_turcesc_adana kebap

restaurant_Turquoise_desert_turcesc

Am încheiat, așa cum se cerea, în spiritul locului, cu un ceai și o cafea turcească (delicioasă și ea).

restaurant_Turquoise_turcesc_cafea turceasca

Imaginile vorbesc de la sine, mie mi-au făcut poftă să vizitez din nou restaurantul Turquoise. Vă recomand cu căldură o incursiune, mai ales fanilor bucătăriei turcești, dar nu numai, amatorilor de mâncare bună și experiențe culinare deosebite în general. Dacă mai aveți nevoie de un imbold, aruncați doar o privire pe meniul restaurantului.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Cum porți paltonul negru. 4 idei de styling

Următor

Vrei să urci pe scenă alături de câinele tău la show-ul lui Cesar Millan? Iată ce trebuie să faci...