Saptamana italiana: reteta mea secreta de Tiramisu

O noua saptamana tematica m-a atras in magazinul Lidl – Saptamana Italiana. Cum bucataria intaliana este una dintre favoritele mele (cred chiar ca este preferata mea), cumparaturile au fost pe masura: paste de toate tipurile (inclusiv unele proaspete umplute foarte delicioase), sosuri pentru paste (sosul Crema 4 formaggi este absolut demential, cel mai bun sos pentru paste cumparat vreodata, gusturile branzeturilor simtindu-se foarte pregnant), gustari italienesti, risotto, salamuri si branzeturi italienesti, precum si ingrediente pentru „specialitatea mea dulce” – tiramisu.

Iata in continuare reteta mea simpla de Tiramisu. Nu am dat niciodata gres cu ea, absolut toata lumea a adorat-o. Fiind doar un Tiramisu rapid pentru mine, am utilizat jumatate din cantitatile ingredientelor necesare, dar eu va indic reteta originala.

Aveti nevoie de: 5 oua, 5 linguri cu varf de zahar, 500 g de crema Mascarpone, o punga de piscoturi italienesti Savoiardi (400 g), 3 cani de cafea sau espresso, cacao pentru ornat.

Tiramisu - ingrediente

Se bat (cu mixerul este mai rapid dar poate fi facut si cu telul) spuma albusurile celor 5 oua cu zaharul, iar apoi se incorporeaza crema Mascarpone pana devine o compozitie legata si cremoasa (in functie de tipul de Mascarpone, crema poate fi mai moale, mai lichida, sau mai tare).

Tiramisu - preparare crema

Se ia o tava (eu am una de yena exact la dimensiunea necesara pentru un pachet intreg de Savoiardi) si pe rand se inmoaie fiecare piscot in cafeaua pregatita, si racita putin in prealabil. Piscoturile Savoiardi sunt foarte absorbanti, asa ca nu-i lasati in cafea, doar inmuiati-i usor si rapid. Piscoturile se aseaza unul langa altul, iar in momentul in care primul strat a fost completat se acopera complet cu o parte din crema, peste care se presara cacao.

Tiramisu - montare

Continuati in acelasi mod si cu al doilea strat. In functie de forma si de adancimea recipientului, veti avea nevoie de 2 sau mai multe straturi, povestea este insa aceeasi, ultimul strat se acopera cu mai multa cacao praf. Nu va speriati daca nu consumati exact toate piscoturile. Mie mi-au ramas cateva si le-am folosit pentru a-mi recompensa catelusul pentru comportamentul exemplar cat am stat in bucatarie si pentru a-mi linisti putin foamea si pofta de Tiramisu.

Tiramisu montat

Tiramisu odata montat se pun la rece, in frigider (eventual acoperit de o folie sau ceva), pentru cateva ore – ideal este sa fie lasat de seara pana dimineata la rece inainte de a fi consumat.

Al meu a iesit delicios, am mancat 2 felii aseara si parca nu m-as fi oprit. Voi ce retete italienesti preparati cu succes?

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ce facem duminica?

Următor

Noua reclama Dorna