Saptamana greceasca

Exista o bucatarie careia nu ii pot rezista indiferent de imprejurari, este vorba de cea greceasca. As manca la orice ora din zi si din noapte delicioasele tzatziki, salata greceasca, feta la cuptor si lista ar continua probabil ceva vreme. Evident ca cele mai bune preparate grecesti le gasesti la greci, regula care se aplica si in cazul restaurantelor sau tavernelor care incep sa se inmulteasca in Bucuresti, dar fara mari pretentii de autenticitate am inceput sa ma descurc sa pregatesc mici feluri grecesti, ajutata in mod special de ingredientele autentice disponibile in supermarket.

Saptamana greceasca de la Lidl, care se desfasoara in prezent, este binenteles o bucurie pentru mine. M-am prezentat in magazin inca de luni si cred ca am ratat foarte putine produse incluse in aceasta campanie. Am cumparat de toate, am umplut cosul de parca nu as mai fi vazut mancare de ceva vreme: masline, iaurt grecesc, aperitive diverse grecesti, vin si bere grecesti, Feta si Haloumi, ulei de masline, o placinta  gigantica cu branza greek style si multe alte bunatati.

Si pentru ca este cald si sunt mai mereu pe fuga in ultimele zile, pana astazi nu am gustat din delicatesele grecesti achizitionate. Am facut-o insa pe indelete, pentru a ma delecta cu fiecare specialitate. Ce am pregatit este foarte simplu si rapid de executat chiar si intr-o zi aglomerata, foarte lejer si gustos, o masa perfecta pentru un dejun sau o cina de vara. Am pregatit un tzatziki delicios cu iaurtul grecesc achizitionat si feta psiti (feta la cuptor), completate de o limonada rece cu miere greceasca (miere cu o poveste simpatica, mi-a fost daruita de angajatul firmei de inchirieri auto in Skiathos anul trecut, ca bonus, impreuna cu un borcanel de dulceata, ambele fiind facute de mama sa).

Daca va tenteaza cele de mai sus, iata cat de simplu le puteti prepara. Pentru tzatziki, am folosit 7 sau 8 castraveti micuti curatati de coaja si apoi dati pe razatoare, 2 catei de usturoi pisati, 300 – 400 de grame de iaurt grecesc de la Lidl, sare si condimente speciale de tzatziki (in absenta lor puteti pune oregano uscat, gustul nu se va modifica). Lasati-l putin la frigider si va garantez un tzatziki demential si racoritor.

Pentru feta psiti se aseaza branza feta pe o bucata de staniol, suficient de mare pentru a o impacheta la final, intr-un vas rezistent la cuptor, se adauga ulei de masline, felii de rosii, ardei si ceapa taiate subtire, iar la final condimente pentru feta sau oregano. Se lasa la cuptor 20 – 25 de minute, pana cand branza devine moale (atentie, nu lichida). La final, veti regreta ca ati preparat o singura bucata de Feta.

Daca treceti pe la Lidl si descoperiti retete grecesti simple cu produsele din Saptamana greceasca, va astept cu sugestii.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

6 comentarii

  1. eu bucatariei italiene nu pot sa ii rezist :)) mi se pare ca nu`i alta bucatarie mai buna :) deocamdata nu am ajuns la greci, ca nu e deloc la indemana din partea de tara unde locuiesc eu, dar tot am sa mananc bunatati si de la ei!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Monroe: Express by Day, Diva by Night

Următor

Recomandare film de super actiune: Cercul de foc