Din pacate, am cam ratat saptamana germana la Lidl, asa ca nu am sa insir doar pentru a va face pofta bunatatile de care le-ati fi putut gasi in magazinele Lidl sau care m-ar fi tentat pentru o saptamana de festine teutone. In plus, avand o saptamana aglomerata, nu am reusit sa cinez acasa in niciuna dintre seri. Pana astazi, cand oboseala a invins, dar mi-a dat totodata ocazia sa descopar un fel de mancare german, de fapt o combinatie foarte interesanta, recomandata evident de un germanofil cunoscator.
Este vorba de carnati Thuringer (carnati albi, medii ca grosime si care se pun pe gratar de obicei) cu taitei proaspeti svabesti cu cartofi (un fel de gnocchi) si varza murata. Toate cele trei produsele se gasesc la Lidl, singurul produs aflat in campania Saptamana germana fiind taiteii svabesti, dar pe care poti avea norocul sa ii mai gasesti maine sau duminica la un magazin Lidl. Si crede-ma ca merita!
Carnatii i-am prajit in tigaie pana s-au rumenit bine, taitei svabesti cu cartofi i-am prajit in unt pana au capatat o culoare aurie, iar varza murata am incalzit-o putin pentru ca imi place mai mult ca o garnitura calda decat pe post de salata de muraturi. Combinatia a iesit delicioasa, de fapt este prima data cand mi-au placut carnatii Thuringer, asa ca vi-o recomand.
Am incheiat aceasta cina consistenta cu un desert propus de Lidl in cadrul campaniei Saptamana germana, dar pe care sper sa il pastreze si dupa – bomboane cu spuma de zahar si lamaie (in realitate niste bezele foarte foarte fine si moi cu gust de lamaie si lime), care se servesc de la rece. Racoresc si desavarsesc astfel orice masa.
Daca descoperiti si alte combinatii reusite din bucataria germana eu sunt foarte curioasa sa le aflu pentru ca nu am aprofundat niciodata acest subiect si observ ca am gresit. Eu va recomand cu caldura carnatii Thuringer cu taitei svabesti si varza murata si sa dati o raita printr-un magazin Lidl in weekend sa vedeti ce suprize va mai rezerva Saptamana germana.