Salvatore Ferragamo Quintessential collection

Ne-am obișnuit să apreciem un parfum și după celebritatea ce îl poartă în reclamele strălucitoare, dar astăzi vă povestesc despre un alt tip de parfumuri. Parfumuri ce au în spate o poveste, tradiții, o adevărată artă. O colecție de parfumuri inspirată de minunata Toscana.

Este vorba de colecția de parfumuri de nișă a brandului italian Salvatore Ferragamo, intitulată Quintessential, disponibilă de luna aceasta, exclusiv, în magazinele Douglas Baneasa Shopping City și Douglas Afi Palace Cotroceni.

Declinată în 2 subcolecții, adevărate creații de artă, Tuscan Soul Quintessential și Tuscan Scent Quintessential, aceasta se inspiră din edenul reprezentat de frumoasa regiune italiană.

Tuscan Soul Quintessential este chintesența unor poezii olfactive, o cale parfumată, emoţională şi simbolică pentru a celebra frumusețea, tradițiile și miresmele specifice care dau Toscanei un amestec unic de autenticitate și eleganță.

Tuscan Soul Viola Essenziale – un tribut adus florii de iris, reprezentativă pentru frumoasa Florența. Este un parfum magnetic, ce îmbină intensitatea parfumului de iris cu note fructate și florale delicate.

Note de bază: mosc și patchouli; Note de mijloc: iris și flori de portocal; Note de vârf: neroli și litchi.

Tuscan Soul Convivio – inspirat de ospitalitatea tipic toscană. Un parfum în care se împletesc notele proaspete de grapefruit cu cele delicate de iasomie si cele intense de lemn de chiparos.

Note de bază: extract de ambră și lemn de cașmir; Note de mijloc: chiparos și petale de iasomie; Note de vârf: grapefruit și semințe de morcov.

Tuscan Soul La Corte – un parfum nobil, somptuos și luminos. O creație olfactivă inspirată de perioada Renașterii, ce redă splendoarea și opulența de la curtea Casei de Medici, un buchet atemporal de flori albe ce creează o adevărată simfonie parfumată.

Note de bază: vanilie Bourbon și ambră albă; Note de mijloc: crin alb și iris; Note de vârf: iasomie și lapte de migdale.

Tuscan Soul Bianco di Carrara – înglobează bogăția și puritatea celei mai prețioase pietre din Toscana, marmura de Carrara. Un parfum proaspăt, sofisticat, senzual și captivant.

Note de bază: boabe de Tonka și mosc ; Note de mijloc: vetiver alb și lapte de smochine; Note de vârf: piper alb și neroli.

Tuscan Soul Punta Ala – inspirat de peisajul unic al coastei Toscanei.

Note de bază: lemn de cedru și vetiver; Note de mijloc: frunze de măslin; Note de vârf: bergamotă și lămâie.

Tuscan Soul Vendemmia – inspirat din tradițiile viticole ale Toscanei. O combinație intensă și emoționantă de note fructate și lemnoase.

Note de bază: lemn de santal și boabe de Tonka; Note de mijloc: iasomie și frunze de smochin; Note de vârf: piersică de vie și cedrat (lămâie italiană).

Tuscan Soul Terra Rosa – o combinație puternică de culoare și tradiție, un parfum cald, în tonuri puternice și pasionale de roșu. O deschidere proaspătă datorită notelor de citrice și florale ce face loc unei sinergii perfecte de umbre de patchouli și labdanum, scăldate de accentele luxoase de ambră și benzoină.

Note de bază: ambră și benzoină; Note de mijloc: patchouli și rășină labdanum; Note de vârf: lemn de cedru și vetiver.

Tuscan Scent Quintessential exprimă valorile distinctive ale casei Salvatore Ferragamo: calitatea, creativitatea, atenţia la detalii şi măiestria. Devotamentul faţă de aceste valori aduce la viață adevarate capodopere și astfel Salvatore Ferragamo dezvăluie Tuscan Scent Quintessential, o colecție somptuoasă care exploreaza caile olfactive și senzoriale prin cele mai intense arome ale Toscanei.

Tuscan Scent White Mimosa – inspirat de senzualitatea înfloririi mimozelor ce acoperă cu grație câmpiile Toscanei.

Note de bază: iris și vanilie; Note de mijloc: mimoză și heliotrop (vanilie sălbatică); Note de vârf: semințe de ambră și mandarine.

Tuscan Scent Leather Rose – o infuzie vibrantă de note delicate de trandafiri și picante de cardamon, dublată de notele elegante de trandafiri rosa centifolia și bulgărești, topindu-se într-o bază senzuală și intensă.

Note de bază: cypriol și piele; Note de mijloc: trandafiri; Note de vârf: infuzie de trandafiri și cardamon.

Tuscan Scent Golden Acacia – un parfum inspirat de aromele aurii ale rășinei copacului de acacia ce crește în minunatul cadru natural al Toscanei, imprimându-i-se și o ușoară notă orientală.

Note de bază: ambră și rășină opoponax; Note de mijloc: miere de acacia și patchouli; Note de vârf: tuberoză și floare de portocal.

Tuscan Scent Incence Suede – un duo puternic, Toscana și piele, ce se împletește într-o esență profundă și prețioasă.

Note de bază: styrax și ceai verde; Note de mijloc: șofran și piele; Note de vârf: tămâie și piper roz.

Dacă ar trebui să vă recomand sau să aleg un singur parfum dintre cele enumerate cred că mi-ar lua mult timp să aleg. Preferatele mele sunt Tuscan Soul Quintessential, iar dintre acestea, m-aș opri la Viola Essenziale și Terra Rosa, care mi-au trezit nostalgia peisajelor sublime ale Toscanei.

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Filmul săptămânii: Frumoasa și Bestia

Următor

Chic this week (2)