Acum cateva saptamani am fost invitata la un workshop de machiaj, primul din viata mea si sper ca nu si ultimul pentru ca mi-a placut fff mult.
Dar nu incantarea mea este subiectul acestui post ci un ritual foarte interesant, dar mai ales eficient, de machiaj pe care ni l-a dezvaluit Diana Ionescu, make-up artist.
Dintotdeauna am fost adepta machiajului natural si impotriva tenului incarcat de creme, pudre si farduri, mai ales din cauza urmelor pe care acestea le lasa si efectelor pe termen lung asupra pielii. Urmand ritualul pe care ti-l voi descrie in continuare, efectele nocive ale machiajului – fie ca este unul usor, natural, fie ca este vorba de unul dramatic, incarcat – vor fi mult diminuate.
Dar iata pasii care ar trebui urmati pentru a avea o piele frumoasa si proaspata, chiar si in cazul aplicarii zilnice a machiajului :
Pasul 1 – Demachierea: Chiar daca este dimineata si ai urmat toate etapele unei demachieri corecte a tenului cu o noapte in urma, este indicat sa aplici o lotiune micelara pentru a curati perfect tenul inainte de machiaj.
Pasul 2 – Serul: Aplica pe fata curata un ser facial. Acesta se aplica in cantitati mici pentru a fi absorbit rapid, el patrunde adanc in piele, hidratand-o pe durata zilei, chiar daca este acoperita de straturi groase de machiaj.
Pasul 3 – Zona ochilor: E indicat sa aplici un ser sau o crema cu actiune specifica acestei zone.
Pasul 4 – Hidratarea: aplica pe toata fata o crema de zi hidratanta. Indiferent de anotimp, este indicat ca aceasta sa aiba factor de protectie, SPF, cat mai ridicat. Crema de zi se alege evident in functie de tipul de ten.
Pasul 5 – Baza de machiaj: Aplicarea unui primer (pe toata fata sau unul specific in zona ochilor) este un pas esential pentru mentinerea unui ten frumos. Acesta actioneaza ca o bariera intre produsele de machiaj si piele, fixand totodata machiajul.
De aici inainte tine de ritualul fiecareia dintre noi: anti-cearcan, fond de ten, pudra, highlighter, eye liner, fard, blush, rimel…
Eu sunt foarte multumita de produsele Mario Badescu (care propune o gama foarte bogata de seruri faciale, creme pentru toate tipurile de ten si de produse pentru curatirea tenului), Sephora si MAC (in special pentru primere si produse de machiaj), iar dintre marcile mai scumpe Clarins, La Prairie, Clinique, Guerlain si Dior.
Interesant, chiar nu stiam exact la bun serul…