Va povesteam acum cateva saptamani, cand soarele si primavara ne amageau doar cu prezenta lor, cum am descoperit noua inghetata La Strada in Mega Image Concept Store si cat de mult mi-a placut. Fana declarata a dulciurilor si in special a inghetatei, am profitat de instalarea sezonului mult asteptat pentru a-mi reface stocul de inghetata din congelator, diminuat in mod normal pe timpul iernii, cu inghetata La Strada in toate aromele disponibile (mai ales ca acum La Strada se gaseste in toate magazinele Mega Image mai maricele si chiar si in benzinariile OMV). Si pentru ca inghetata este un desert la indemana in orice situatie, m-am gandit sa va impartasesc 3 retete simple cu inghetata care garantat vor uimi si incanta chiar si invitatii mai pretentiosi.
Pentru Para Belle Helene cu inghetata de ciocolata (4 portii) ai nevoie de 4 bile de inghetata La Strada de ciocolata (aproximativ 100-130 grame, echivalentul a doua cutiute de inghetata La Strada), 4 pere decojite taiate in 4, 150 ml de frisca lichida, 200 grame de ciocolata neagra, 25 grame zahar vanilat si nuca pisata pentru decor.
Frisca lichida, ciocolata si zaharul se incalzesc la foc mic pana se topeste ciocolata. Bucatile de pere se aseaza in 4 boluri mici, peste acestea se asaza o bila de inghetata La Strada si se acopera totul cu sosul de ciocolata. La final se presara nuca rasa.
Pentru Meli-Melo de fructe rosii, bezele si inghetata (4 portii) ai nevoie de 4 bile de inghetata La Strada de capsuni (aproximativ 100-130 grame, echivalentul a doua cutiute de inghetata La Strada), 8 bezele mici, 240 grame fructe rosii combinate (capsuni, zmeura, coacaze) si topping de capsuni pentru decor.
Se aseaza pe 4 farfurii fructele spalate si taiate, daca este cazul, se adauga bezelele rupte in bucati, iar la final peste amestec pe asaza cate o bila de inghetata de capsuni la Strada. Se decoreaza cu sosul de capsuni, pe care il poti achizitiona din orice supermarket.
Pentru Charlotte cu zmeura si inghetata caramel inghetata (4 portii) ai nevoie de 4 bile de inghetata La Strada de caramel (aproximativ 100-130 grame, echivalentul a doua cutiute de inghetata La Strada), 16 piscoturi (din cele mai tari italienesti pentru Tiramisu), 4 linguri de crema de whisky Baleys, zmeura si coulis de zmeura (piure de zmeura trecut printr-o sita metalica) sau topping inghetata pentru decor.
Se taie piscoturile pe jumatate si se inmoaie in crema de whisky. Se aseaza pe farfurii mici in cerc cu partea taiata in jos, iar in interiorul cercurilor se plaseaza cate o cupa de inghetata de caramel. Se lasa la congelator timp de 25 de minute. La final se decoreaza cu fructele de zmeura si coulis-ul preparat sau toppingul ales.
Sper sa va placa aceste retete de deserturi cu inghetata La Strada. Sunt foarte usor de realizat si rapide, iar gustul este delicios. Foarte curand voi reveni si cu alte retete in care pot fi incorporate si celelalte arome de inghetata La Strada.
delicios!
Foarte :)!