Restaurant Herăstrău. Dinner with a view.

Într-un oraș plin de betoane, Lacul Herăstrău oferă una dintre cele mai frumoase priveliști, iar o cină în parc, la umbra pomilor, la apusul soarelui, este una dintre cele mai plăcute experiențe.

Am enumerat doar câteva dintre motivele pentru care vă recomand o cină (mai multe, cât mai des) vara aceasta la Restaurantul Herăstrău, din cadrul complexului cu același nume. Argumentul decisiv este însă mâncarea, feluri tradiționale reinterpretate sau preparate din bucătăria internațională cu un twist. Veți înțelege imediat despre ce vorbesc, trecând prin meniul cinei minunate pe care am avut-o, pe lac.

După o plimbare, care mi-a făcut poftă de mâncare, meniul cuprinzător mi-a dat ceva bătăi de cap… nu este deloc simplu să te decizi, toate sună delicios.

În final, am optat pentru 2 antreuri, complet diferite – zama moldovenească de pasăre cu tăieței de casă (servită cu mămăliguță și ardei iute) și salata cu pere caramelizate și Brie prăjită (cu mix de salată, nuci, struguri, parmezan și dressing de miere și pepperoncino. Nu am regretat deloc alegerea făcută, supa a fost savuroasă, iar salata o combinație reușită și surprinzătoare de gusturi.

La felul principal, am ales galetto rumenit la jar – suculent și delicios, platou cu fructe de mare la grătar – marea mea pasiune, mai ales în sezonul estival, și mușchiuleț de porc în crustă de verdețuri (servit cu risotto și ardei copt) – revelația acestei cine, un preparat simplu și sofisticat deopotrivă, foarte gustos.

Nu am putut renunța la desert – toate sunau atât de tentant în meniu! Cu mare dificultate, ne-am oprit la tarta de pere (una dintre specialitățile Restaurantului Herăstrău), la mille feuilles și o plăcintă cu vișine. În topul preferințelor, între cele 3 deserturi, ezit între mille feuilles și plăcinta cu vișine, dar toate au fost delicioase. Data viitoare voi lăsa mai mult loc pentru desert și voi încerca și dintre cele la care a trebuit să renunț de data aceasta.

Îți recomand cu căldură Restaurantul Herăstrău, oricând simți nevoia unei evadări „în oraș”, chiar și doar pentru o cafea, un cocktail sau un pahar de vin pe malul lacului, pentru a admira asfințitul.

Credit foto: Dragoș Chircu

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

MINI pilot de raliu de regularitate

Următor

[PARTENERIAT] KISS FM, radioul nr. 1 în România dă voce generației Millennials!