Restaurant Boem. Food, Mood, More.

Dacă petreci vara în București (așa ca mine), ai nevoie din când în când de o scurtă evadare. Pentru mine, evadarea trebuie să fie foarte scurtă zilele acestea și de aceea destinația poate fi doar în oraș.

Fizic în oraș pentru că îmi pot imagina că sunt oriunde… Iar atunci când îmi doresc să fiu la mare (și în vremuri mai simple – și cu  mâncare mai bună, aș adăuga) fac o vizită nou descoperitului Restaurant Boem.

Restaurantul Boem este perfect amplasat, retras, ascuns printre blocuri, departe de traficul urban aglomerat, aflându-se în vecinătatea Parcului IOR. Așa că după masa copioasă, poți face o plimbare la umbră copacilor…

Să nu uităm că vorbeam despre o evadare din cotidianul urban (aglomerație, trafic, grabă, nerăbdare…), așa că ia-ți un moment de răgaz pentru a studia meniul. Merită! Și, garantat, îți va face o super poftă de mâncare.

Meniul restaurantului Boem e conceput pentru a te „prinde” și tenta de la început, scris într-un limbaj arhaic încântător: Peștii și fructele de mare sunt „De-a prinsălea cu momeală”, pastele sunt „Mestecate din mână”, pizza este „Cocă mediteraneană…”.

Te las pe tine să descoperi poveștile preparatelor, redate în același stil minunat.

Pentru că mi-era dor de aromele inconfundabile ale Mării Negre, am ales o porție de hamsii cu cartofi prăjiți și usturoi (sau Cronțănei din valuri, cum sunt trecuți în meniu), care au fost exact așa cum îmi aminteam din vremurile copilăriei la malul mării: proaspeți, crocanți, aromați.

Al doilea preparat încercat a fost „Taci și înghite” (carne la garniță cu mămăligă, brânză de burduf, ochi și murături), ales fix din pricina numelui. Se cerea încercat! Și întradevăr, nu mai scoți un sunet până nu dai gata porția imensă și delicioasă de mâncare cum poate doar bunica face. Gusturile sunt autentice, nimic sofisticat, dar preparatul este unul dintre cele mai savuroase.

Partenerului de cină i-au surâs micii cu cartofi prăjiți (sau „Viciu ațâțat”), fripți pe jar. Și nu a fost dezamăgit de gust, iar eu am fost impresionată de prezentare – nu mănânc mici în mod normal, dar aceștia arătau și mai ales împrăștiau acea aromă de grătar cu prietenii (undeva la munte, dacă tot îmi pot lăsa imaginația să zburde), pe care ai conserva-o într-un borcan pentru a te bucura de ea într-un weekend de iarnă când îți este foarte foame și dor de vară.

Dacă vorbele mele și imaginile nu v-au convins încă să faceți o vizită restaurantului Boem, nu știu ce v-ar putea convinge… Eu vă recomand cu căldură o escală culinară la Boem și vă voi ține la curent cu excursiile mele în acest loc cu „bucate” gustoase.

 

 

  

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Din vremuri străvechi – experiența mea la restaurantul tREI

Următor

Top 15 cele mai bune mascara