Rentals in Blois & Amboise – vacanta pe Valea Loarei

Acum un an pe vremea aceasta cautam cu disperare cazare pe Valea Loarei. Avand bilet de avion achizitionat din timp, chestiunea cazarii ne-a iesit total din minte, iar cand ne-a revenit locurile frumoase erau deja rezervate. O saptamana intreaga am primit cred peste 15 refuzuri politicoase, cu fiecare email deprimarea mea atingand cote alarmante. Dar norocul ne-a suras si cu mai putin de 3 saptamani inainte de plecare am gasit un apartament in Blois ce suna bine: proaspat renovat, modern mobilat, liber in perioada dorita si la un pret mult prea frumos ca sa fie adevarat. Contrar asteptarilor, apartamentul a fost superb, excelent plasat, totul extrem de nou, iar vacanta pe Valea Loarei una dintre cele mai reusite din viata mea.

Am cautat de curiozitate din nou apartamentul anul acesta, dar se pare ca acum este inchirat intr-un alt circuit, si mi-a venit ideea de a va face o recomandare de vacanta pe Valea Loarei. Iata 3 idei de rentals in Blois & Amboise care mi s-au parut de vis.
In Blois, un apartament cu 3 dormitoare (3 bai,pot dormi pana la 8 persoane) intr-un castel din secolul al XIII-lea situat in mijlocul unui parc imens sau un apartament elegant cu 3 camere (2 bai, se pot caza 6 persoane) mobilat foarte chic, ambele intre 800 si 1.000 de euro pe saptamana in functie de perioada.

In Amboise, un duplex luxos situat in apropierea castelului cu 3 dormitoare (pot dormi pana la 6 persoane, 2 bai), intr-o cladire din secolul XVII care comunica printr-un pasaj subteran cu castelul cu 350 de ani in urma. Pretul apartamentului, care este efectiv situat poarta in poarta cu Chateau d’Amboise, este intre 1.120 si 1.680 euro.

Valea Loarei este unul dintre cele 100 de locuri pe care trebuie sa le vizitezi in viata, castelele, peisajele si oraselele sunt absolut incantatoare. De la Paris, poti inchiria o masina si desi pe autostrada calatoria dureaza la jumatate (dar este destul de costisitoare), iti recomand traseele paralele (drumurile sunt bune, libere si peisajele frumoase). Iti poti stabili itinerariul dinainte pe viaMichelin sau poti solicita o masina cu sistem de navigatie la inchirieri.

Din Blois si Amboise poti acoperi o arie foarte larga de castele (din ce am citit cele mai frumoase si cele mai faimoase totodata). Cum ajungi in oras, da o fuga la oficiile de turism si culege toate hartile si ghidurile gratuite cu castele, desi e posibil ca proprietarii sa iti fi pregatit deja un dosar cu toate tentatiile regiunii, pentru a te decide asupra unui program de vizite. Tot de la oficiile de turism poti achizitiona si bilete cu intrari multiple, la mai multe castele, care pot fi mai avantajoase decat intrarile simple.

Eu iti recomand: Castelul Blois (cu 3 aripi in stiluri complet diferite in functie de monarhul pe timpul caruia a fost ridicata), Chambord (cel mai frumos si cel mai mare cred), Cheverny (cu gradini superbe), Chenonceau, Chaumont sur Loire, Castelul Amboise si Clos Luce (care a fost resedinta lui Leonardo DaVinci in ultimii ani de viata, aici poti admira inventiile lui DaVinci construite cu materiale disponibile pe timpul acestuia, in marime naturala si functionale), Chateau D’Usse (castelul Frumoasei din Padurea Adormita, la propriu, pentru ca acesta a inspirat superbul basm), Fortareata Chinon (a carei istorie se impleteste cu a Ioanei d’Arc), Castelul Valencay, Castelul Rivau…

Desi sunt sigura ca poti descoperi si altele frumoase si interesante, in functie de timpul de care dispui. Te sfatuiesc sa reiei inaintea calatoriei celebrele carti ale lui Alexandre Dumas – Cei trei muschetari, Dupa 20 de ani, Cei 45, Doamna de Monsoreau, Regina Margot – pentru a putea plasa usor in peisaj personajele povestilor pe care le vei auzi vizitand castelele. Iar la final, in loc de incheiere, un singur lucru care ne-a deranjat putin, nu semnificativ, vacanta de altfel perfecta: toate restaurantele isi inchid bucataria intre orele 15 si 19, asa ca intre aceste ore nu vei putea manca decat la fast – food sau supermarket. Fiind insa prevenit, iti poti organiza vizitele in functie de aceasta constrangere.

Eu am adorat Valea Loarei, astept sa-mi povestiti si voi cum v-a impresionat!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Romantic mood

Următor

Recomandare film: Man of Steel