Ce subiect mai potrivit pentru primele zile din septembrie (si prima saptamana de toamna) decat rememorarea unui moment placut din vacanta? Iar experientele culinare din Corfu, ca de altfel toate din Grecia, au fost minunate. Inca din prima seara, abia ajunsa in Corfu, privirea mi-a fost atrasa de un panou publiciar al restaurantului Toula’s (sa fiu cinstita de engleza aproximativa a reclamei – „The food secret”). Nici nu-mi imaginam ca in dimineata imediat urmatoare voi poposi, venind de pe mare, chiar pe plaja unde este amplasata taverna.
Agni beach este una dintre cele mai frumoase plaje pe care am nimerit in cele cateva zile petrecute in Corfu, intr-un golfulet incantator cu un ponton pe care sunt aliniate o sumedenie de barcute de inchiriat si cateva taverne care mai de care mai atragatoare.
Am ales restaurantul Toula’s, mai ales ca panoul din seara precedenta ne crea o impresie de deja vu, fiind si taverna centrala, ce domina practic micul golf Agni.
Am apreciat – si cu siguranta nu am fost singura pentru ca terasa, destul de maricica, a restaurantului a fost aproape in permanenta plina pana la refuz cu grupuri de turisti sositi pentru pranz, fiind nevoiti sa asteptam peste 1 ora eliberarea unei mese – decorul marin tipic grecesc, foarte primitor, internetul wireless care batea si pe plaja, serviciul promt, privelistea absolut fabuloase asupra golfului si marii, si evident, mancarea.
A fost cel mai delicios dejun (sa-i spun linner pentru ca a fost intre dejun si cina mai degraba?) cred din aceasta scurta vacanta in Corfu. Va recomand Fisherman’s basket, pentru doua persoane, cu peste proaspat si diferite tipuri de fructe de mare, este un adevarat regal, dar si antreurile tipic grecesti calde ssau reci – tzatziki, tirokafteri (banza picanta), salata de vinete, salata greceasca, scoicile Marinara si branza Saghanaki.
Meniul este foarte cuprinzator, ne-am hotarat cu dificultate si am incercat sa ne alegem feluri cat mai diferite pentru a gusta din toate pentru ca vazusem chelneri trecand cu platourile cu comenzile celorlalte mese si prezentarea era foarte ademenitoare (cum s-a dovedit in final si gustul). Preturile sunt relativ ok, raportul calitate – pret fiind unul excelent: antreurile sunt 4,5 euro, salatele intre 7 si 9,5 euro, platourile cu fructe de mare 14 euro, iar Fisherman’s basket – care este suficient ca fel principal pentru 2-3 persoane – 45 euro.
Toula’s este prima recomandare de taverna din Corfu, pe care nu trebuie sa o ratati daca ajungeti pe aceasta insula de vis. Plaja Agni este situata pe coasta nord-estica a insulei Corfu, oferind acces facil atat cu masina cat si cu barca, pe mare – una dintre activitatile pe care vi le recomand in Corfu ar fi inchirierea unei barcute pentru a explora toate golfuletele, plajele si grotele coastelor insulei.
Frumoasa recomandare !
Superb! Parca simt si mirosul marii, dar si cel al mancarii! ;-)
Chiar este o locatie superba: plaja micuta si intima, oameni de buna calitate (in principal veniti cu barcute ancorate pe cele 3 pontoane), 3 taverne, serviciu pe plaja cu bauturi (senzonguri gratuite daca consumi de la taverna) si mancare dementiala!