Peisaje muntoase mirifice, ceasuri, lux, tehnologie, ciocolata si fondue sunt imaginile pe care mi le evoca orice mentiune a Elvetiei. Am vizitat Geneva de patru ori si de fiecare data am fost impresionata de civilizatie, curatenie, liniste si nu in ultimul rand de traditionalul fondue pe care il savuram de fiecare data cu colegii, inainte de unul dintre cele mai faimoase saloane auto din Europa.
Cu gandul la fondue (de care m-am indragostit de la prima degustare, in urma cu mai bine de 5 ani) am acceptat si invitatia de a sarbatori alaturi de maestrul bucatar Jakob Hausmann (artist al gusturilor, creator si proprietar al restaurantului) primul an de existenta in Centrul Vechi al restaurantului Mica Elvetie si 15 ani de prezenta in Romania.
Nu am avut placerea de a ma delecta cu fondue sau raclette – o alta placere culinara descoperita relativ recent – dar meniul preparat cu atentie si mai ales pasiune de chef Hausmann (entuziasmul cu care povesteste si vorbeste despre mancare, despre ingrediente si procesul de preparare te cucereste si te convinge ca izvoraste dintr-o pasiune imensa) m-a convins ca trebuie sa revin la Mica Elvetie cat de curand.
Meniul a fost compus dintr-o supa crema de broccoli foarte gustoasa (iar aceasta apreciere vine din partea unei indarjite opozante a acestei legume), pui si vita pe piatra incinsa (un preparat pe care iti recomand sa il incerci daca ajungi intr-un restaurant cu specific elvetian) cu diferite sosuri si garnituri printre care si faimosii roesti specifici regiunii germane din Elvetia (cartofi rasi si prajiti intr-un mod mai special) – un adevarat regal si panna cotta cu prune. Mancarea a fost dementiala, la fel de delicioasa precum suna descrisa.
In mod obisnuit, meniul cuprinde mai multe tipuri de fondue, raclette, diferite sortimente pe piatra incinsa (de la vita si pui la strut, peste si creveti), precum si multe alte specialitati elvetiene (mixul de culturi italiana – germana – franceza punandu-si evident amprenta asupra preparatelor traditionale elvetiene).
Restaurantul Mica Elvetie s-a distins de altfel in peisajul culinar al capitalei prin aceste preparate particulare, meniul specific elvetian reusind sa il pozitioneze in topul primelor 10 restaurante din Bucuresti.
Eu va recomand restaurantul Mica Elvetie (str. Franceza nr.60) daca sunteti in cautarea unui loc nou, rafinat, unui meniu inedit, gustos si unor preparate gatite cu placere si pasiune. Aceasta este impresia pe care mi-a lasat-o Mica Elvetie, un loc in care voi reveni foarte curand.
Si inca o chestie tare: daca iti faci rezervare la Mica Elvetie, restaurantul iti garanteaza un loc de parcare in spatele Tribunalului, iar de la masina la restaurant si retur iti asigura transfer.
La multi ani, Mica Elvetie! La cat mai multi ani in Centrul Vechi!
lucesc toate. ti-e mai mare dragul sa mananci cand vezi asa o curatenie
Buna sugestia! Imi doresc sa merg, dar pentru fondue si raclette ;-)