Recomandare restaurant arabesc – Sharkia

Evit, cred ca din obisnuinta, restaurantele hotelurilor din Bucuresti in weekend pentru ca-mi evoca oarecum intalnirile de business si conferintele din timpul saptamanii. Ieri insa prietena mea cea mai buna a venit cu invitatia la o masa in doi (doua) la restaurantul Sharkia, din cadrul hotelului Radisson Blu, asa ca nu am putut refuza. Si nu am regretat.

Restaurantul Sharkia are specific arabesc, dar in meniu gasesti si unele preparate din bucataria internationala. Atmosfera si decorurile respecta evident clasificarea hotelului din cadrul caruia face parte (Radisson Blu – str. Luterana nr.3), fiind un pic prea sofisticat pentru un restaurant arabesc, libanez. Serviciul si prezentarea preparatelor de asemenea respecta standardele hotelului, noi am fost foarte multumite si de atentia acordata de chelneri , dar si de preparatele comandate.

Cand am ajuns, in jurul pranzului, eram cam singurii clienti, dar dupa ora 14:00 restaurantul a inceput sa se aglomereze, ceea ce ne-a confirmat parerea pozitiva despre locatie.

Meniul este consistent, foarte multe feluri tentante, iar cele pe care le-am incercat le voi comanda cu siguranta si la urmatoarea vizita.

Mi-a placut faptul ca poti comanda platouri de 3, 5 sau 7 antreuri la alegere din meniu (ador varietatea felurilor de mancare la o masa si in niciun caz cantitatea) si gand la gand cu prietena mea ne-am aruncat la un platou de 5. Zic ca ne-am aruncat pentru ca eram amandoua infometate, iar cele 5 antreuri (baba ganoush – salata de vinete cu iaurt, hummus, kibbeh – carne tocata de miel cu muguri de pin, kofka – carne tocata pe baton de scortisoara si dovlecei cu iaurt) , desi absolut delicioase, au fost mult peste puterile noastre reunite. Rezultatul – felul doi luat la pachet pentru ca nu am mai fost in stare decat sa gustam din cotletele de miel si crevetii sotati cu usturoi si lamaie. Ambele s-au dovedit insa foarte bune (am schimbat opinii dupa cina fiecareia cu prietena mea), cu un gust fin si inedit pentru bucataria arabeasca.

Portiile consider deci ca sunt suficient de mari, atat in cazul antreurilor cat si al felurilor principale, mancarea plina de savoare, iar preturile rezonabile, daca luam in considerare locatia din centrul Bucurestiului, calitatea serviciilor si preparatelor – un antreu este 14 lei, platoul de 5 antreuri este 55 lei, felurile principale costa intre 40 si 70 de lei – crevetii sotati si cotletele de miel au fost fiecare 58 lei, iar deserturile 16 sau 20 de lei.

Experienta mea in restaurantul Sharkia a fost deci una foarte placuta, din toate punctele de vedere – atmosfera degajata, mesele suficient de departate pentru a nu participa involuntar la discutiile celor de langa, serviciul foarte prompt si profi, mancarea deosebita si dementiala la gust. Si uitasem sa mentionez pita absolut delicioasa care vine cu un bol de masline asezonate cu ulei de masline si alte mirodenii si un bol de zacusca, din partea casei.

Va recomand cu tarie restaurantul Sharkia pentru un brunch sau o cina intime si sofisticate. Sunt convinsa ca va va incanta.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Seara de weekend

Următor

Super coperte in luna aprilie 2013