Recomandare film: Zborul

Mai este foarte putin si vom afla castigatorii de anul acesta al ravnitelor statuete Oscar. Pentru a ma pune la curent cu nominalizatii la Oscar, am ales filmul Flight (Zborul) cu Denzel Washington. Filmul este cam lung, daca ar fi concentrat putin actiunea probabil ca ar fi fost mai dinamic, dar acest lucru nu ii stirbeste cu nimic interpretarea de Oscar a lui Denzel.

Pentru Oscarul la categoria Cel mai bun actor, Denzel Washington concureaza anul acesta cu: Bradley Cooper (excelent in rolul fostului profesor cu tulburari bi-polare din Silver Linings Playbook), Hugh Jackman (un Jean Valjean meloman in musicalul Les Miserables), Daniel Day-Lewis (un Lincoln multi-premiat – Globul de Aur, Bafta) si Joaquin Phoenix (pentru rolul din The Master, film pe care nu-l vom vedea prea curand la noi in cinematografe).

Desi lupta este stransa, mie personal mi-au placut prestatiile tuturor celor 4 nominalizati pe care am avut ocazia sa ii vad (l-as fi adaugat totusi pe lista de nominalizari si pe Jamie Foxx pentru rolul din Django Unchained), iar Denzel este favorit.

Actiunea filmului este foarte simpla (construita as zice pornind de la maxima “Niciun bine nu ramane nepedepsit”): un pilot genial, dar alcoolic si drogat, salveaza 96 de suflete reusind sa aterizeze cu un avion cu grave probleme tehnice (ulterior se si mentioneaza ca niciun alt pilot care a incercat sa salveze pe simulator avionul respectiv nu a reusit).

Aici incep si problemele nou devenitului erou – in ancheta pentru  determinarea cauzelor care au dus la tragicul accident, soldat cu pierderi umane minime este adevarat, dar totusi 6 morti, se descopera faptul ca pilotul era sub influenta alcoolului si a stupefiantelor, fapta pedepsita cu inchisoarea. Neputand sa faca fata groazei de iminenta acuzare si posibilitatii de a intra in puscarie, dar nici sentimentului de vina (printre victime se afla si iubita lui, una dintre stewardese, fosta sotie si fiul sau il resping si l-au indepartat din cauza problemelor cu bautura), personajul se afunda si mai tare in viciul sau.

Desi ii se ofera posibilitatea de a evita complicatiile si pedeapsa cu inchisoarea, personajul interpretat de Denzel Washington recunoaste intr-un final realitatea, isi accepta boala si isi asuma vina, sfarsitul filmului infatisandu-ne un nou personaj, scapat de viciu, impacat cu sine si cel mai important, cu familia sa.

Am apreciat prestatia lui Denzel Washington, care este de altfel printre actorii mei favoriti, dar si constructia filmului si a personajelor. Nu este un film care sa te tina cu sufletul la gura, nici nu este  vorba de un film de actiune, dar te pune pe ganduri si la final iti lasa acel sentiment de satisfactie pe care ti-l lasa doar un film bun, care merita vazut.

Asadar, Zborul cu Denzel Washington este recomandarea mea de film… si una dintre preferintele clare la Oscar (pentru rolul principal masculin pentru ca filmul nu a primit nominalizarea).

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Retete de cocktail cu inghetata

Următor

Film de “Beau Monde”: Les Miserables