Recomandare film:
Tinutul din mijlocul verii

Desi este asteptat in cinematografe incepand cu saptamana viitoare, la invitatia Forum Film am vizionat in avanpremiera ieri Tinutul din mijlocul verii (August: Osage County), o ecranizare a piesei omonime, castigatoare in 2008 a Premiului Pulitzer,  a dramaturgului Tracy Letts.

Desi este un film dramatic ce dezvaluie relatiile dintre membrii unei familii disfunctionale si dezbinate, Tinutul din mijlocul verii are si accente comice (Meryl Streep si Julia Roberts fiind nominalizate la Globurile de Aur la categoriile Cea mai buna actrita in rol principal, respectiv secundar, intr-un film de comedie sau musical).

Eu va recomand filmul August: Osage County, in primul rand pentru performantele actorilor, alesi perfect pentru rolurile respective. Actiunea se desfasoara in Oklahoma, intr-un cadrul fierbinte si arid, in principal dupa disparitia lui Beverly  Weston (Sam Shepard), un poet premiat celebru odata, retras intre timp la ferma sa si devenit alcoolic, care genereaza o tragi-comica reuniune de familie. La doar cateva zile, el este gasit mort, presupunandu-se ca s-a sinucis.

Vaduvei sale, Violet (interpretata magistral de Meryl Streep, care dupa parerea mea ar merita cel de-al patrulea Oscar din cariera pentru acest rol), dependenta de medicamente, rauvoitoare, lipsita de afectiune si sarcastica, ametita aproape tot timpul si devastata in momentele de luciditate, ii se alatura intreaga familie: cele 3 fiice – Barbara (Julia Roberts), cinica si nefericita, cu sotul (Ewan Mcgregor) si fiica (Abigail Breslin), Ivy (Julianne Nicholson), buna si blanda, ramasa alaturi de parinti in Oklahoma, Karen (Juliette Lewis), o pierde-vara cu gusturi indoielnice la barbati, cu partenerul ei (Dermot Mulroney), sora lui Violet cu sotul si fiul. Fiecare dintre ei in felul sau este dezamagit de viata si dispus sa dea vina pe ceilalti.

Cele cateva zile petrecute impreuna scot la iveala adevaruri dureroase, conflicte mocnite intre membrii familiei si secrete dezvaluite cu intentia de rani. Relatiile din sanul familiei sunt in cea mai mare parte a timpului foarte tensionate cu rare momente de acalmie, de falsa impacare si intelegere, o liniste inaintea urmatoarei mari furtuni.

Intelegem cum trecutul indepartat, intamplarile din copilarie, si-au amprenta pe caracterul si conduita oamenilor, influentandu-le deciziile, relatiile chiar si cu cei mai apropiati. „Tinutul din mijlocul verii” este despre imposibilitatea de a scapa de trecut, despre felul in care intamplarile tragice ne modeleaza caracterul si imposibilitatea de a le depasi.

Chiar daca este un film trist, care te pune pe ganduri, „August: Osage County” merita vazut:

-pentru Meryl Streep care o interpreteaza sublim pe despotica Violet, in momentele ei de luciditate sau cand este intoxicata de medicamente.

-pentru Julia Roberts care transmite perfect tumultul interior si frustrarile cinicei Barbara, care constientizeaza insa in final faptul ca are nevoie de un nou inceput, departe de trecut.

-pentru interactiunea personajelor, care construiesc atat de real imaginea unei familii obisnuite aflate in conflict, intr-un impas afectiv imposibil de depasit.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Noua inovatie L’Oreal Paris: gama Elseve Fibralogy

Următor

Pandora Essence Collection