Recomandare film: The Great Gatsby

Cea mai recenta si multasteptata ecranizare a romanului lui Scott Fitzgeral, Marele Gatsby a fost lansata aseara in cinematografele din Romania. Am avut sansa sa vizionez Marele Gatsby 3D in Cinema City din Afi Cotroceni in avanpremiera si sunt decisa sa il revad cel putin inca o data, inainte de a-mi achizitiona dvd-ul.

Marele Gatsby al lui Baz Luhrmann (regizorul filmelor Moulin Rouge si Romeo + Juliet, printre altele) este exact asa cum il prefigurau numeroasele trailer-uri – fabulos. Filmul are un ritm ametitor (ca de altfel toate productiile lui Luhrmann), punctat de o coloana sonora incredibila intepretata printre altii de Beyonce, Lana del Rey, Florence and the Machine si Jay-Z.

Actiunea filmului Marele Gatsby se desfasoara in decadentul si exuberantul New York al anilor `20 si urmareste povestea tanarului scriitor Nick Carraway (Tobey Maguire), care proaspat instalat in Long Island face cunoastinta cu un personaj enigmatic si fascinant, de care ramane legat profund si dupa moartea acestuia, vecinul sau, Jay Gatsby (Leonardo Di Caprio). Nick este astfel atras intr-un joc ametitor al iubirii si tradarii, fiind impartit intre datoria fata de verisoara sa, Daisy Buchanan (Carey Mulligan), casatorita cu un mostenitor bogat de vita nobila, care insa o insala si o neglijeaza, si atasamentul fata de nou descoperitul sau prieten, Gatsby. Imaginea de mai jos sintetizeaza, prin legaturile dintre personaje, actiunea filmului.

Great Gatsby

The Great Gatsby este in primul rand o poveste de dragoste, o dragoste coplesitoare pe care Jay Gatsby  i-a pastrat-o tinerei Daisy Buchanan timp de 5 ani, o dragoste care l-a animat si determinat sa isi depaseasca conditia si sa realizeze fapte uluitoare pentru ca, asa cum ii dezvaluie lui Nick pe parcursul filmului, tot ceea ce construise si devenise, tot ceea ce facea era numai pentru Daisy.

Distributia este excelenta, dar pe mine m-a marcat din nou performanta deosebita a lui Leonardo Di Caprio care si-a insusit efectiv personajul Gatsby, reusind sa se identifice parca cu barbatul incantator, suav, inteligent, rafinat, ambitios, dar nesigur si naiv cand vine vorba de imensa sa pasiune pentru Daisy.

Pe mine m-a impresionat, din nou, modul in care Baz Luhrmann a transformat o opera clasica (asa cum a facut si cu Romeo si Julieta de altfel) intr-o experienta contemporana, plina de viata si de emotie, redata uneori in imagini suprarealiste, uimitoare. Marele Gatsby 3D este un mix interesant intre fastul si grandoarea vechiului Hollywood si tehnologia moderna a noii generatii.

Marele Gatsby este, pentru toate argumentele enumerate mai sus si inca multe altele, un film care nu trebuie ratat (cel mai tare film din 2013, sunt convinsa), pe care ti-l recomand si pe care abia astept sa il revad.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

5 comentarii

  1. Nu era în dubiu cu privire la vizionarea filmului, pentru că am citit cartea… Acum, după ce am citit articolul tău sunt cu atât mai determinată să merg să-l văd.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Print oriental in tendinte primavara – vara 2013

Următor

Plicul Moon by Dana Rogoz in editie limitata