Asa cum va spuneam, nu am rezistat foarte mult si am ajuns la filmul Diana, care este total diferit de ceea ce m-am asteptat. Mie mi-a placut si vi-l recomand, este o poveste de dragoste, trista, regala, o impletire armonioasa de fictiune si realitate (foarte putin din cea din urma, dupa parerea mea).
Filmul Diana urmareste ultimii doi ani de viata ai Printesei Inimilor, marcati de povestea iubirii dintre Lady Di si medicul chirurg cardiolog Hasnat Khan. Filmul imagineaza relatia celor 2, cu suisuri si coborasuri, infatisand o Diana indragostita cu disperare de chirurgul pakistanez, pentru care este capabila de gesturi marete si sacrificii.
Filmul prezinta astfel o insiruire inedita de fapte (o noua teorie asupra ultimilor 2 ani de viata ai printesei si relatiei cu Dodi Al Fayed) care au condus indirect la deznodamantul tragic din 31 august 1997, cand masina in care se afla Lady Di a intrat frontal in peretele lateral al unuia dintre pasajele subterane din Paris.
Ce mi-a placut la film?
-Interpretarea actritei Naomi Watts, care reuseste sa transmita foarte exact sentimentele si trairile intense ale personajului Diana: ii simti durererea, disperarea, bucuria sau frustrarea.
-Modul „pamantesc” in care este redata Diana (este o printesa, sta intr-un palat, Kensington Palace, pe care multi dintre noi au avut ocazia sa-l si viziteze, dar isi pregateste singura mancarea – fasolea boabe tipic englezeasca si ceaiul, urmareste seriale la televizor, pe care le inregistreaza daca cumva rateaza un episod); dar si pendularea permanenta intre cele 2 vieti ale Dianei – cea stralucitoare in care este Printesa Inimilor, implicata in acte caritabile si cauze nobile, asistand la serate fabuloase, urmarita de sute de blitz-uri si aparate, si cea de femeie indragostita, care-si asteapta iubitul pe coridoarele spitalului pana la ceasuri tarzii in noapte, care incearca sa se modeleze pe preferintele si placerile persoanei iubite (ascultand jazz, citind si urmarind seriale despre lumea medicala, aranjandu-i lucrurile in apartament).
-Interprearea neasteptata a faptelor, povestea filmului in sine – nu-ti voi dezvalui mai multe pentru ca merita sa o descoperi in cinema. Filmul a fost blamat in Marea Britanie de critici tocmai pentru aceasta istorie imaginara.
Diana este recomandarea mea de film pentru saptamana aceasta, pentru cei care iubesc povestile cu printese si cele despre iubiri imposibile.
Invalid Displayed Gallery