Recomandare film: Legenda Calaretului Singuratic

Dupa o pauza de doua saptamani, aseara am fost la film, la invitatia Cinema City la avanpremiera The Lone Ranger sau  Legenda Calaretului Singuratic. Recunosc ca nu stiam absolut nimic despre film si nici nu apucasem ca caut, dar as fi fost cu siguranta mult mai entuziasta daca as fi stiut ca joaca Johnny Deep. Filmul este o poveste simpatica – s-a ras in hohote de nenumarate ori –  si nonconformista despre Vestul Salbatic, iar Deep este asa cum il stim din Piratii din Caraibe – complet tacanit si extrem de haios.

Legenda Calaretului Singuratic este de fapt povestea exterminarii pieilor rosii din Statele Unite, grabita de proliferarea cailor ferate, o poveste spusa insa intr-un mod inedit, presarata cu numeroase glume si cascadorii amuzante.

Eu pot sa va dau cel putin zece motive pentru care Legenda Calaretului Singuratic (The Lone Ranger) este un film de vazut si recomandarea mea pentru weekend-ul care se apropie, fara a va strica insa placerea de a descoperi singuri povestea:

1- Prestatia lui Johnny Deep in rolul indianului comanche Tonto, care nu cred ca este serios 5 minute legate in film: se agita, gesticuleaza, facand deliciul publicului prin replicile sale glumete si sarcastice.

2-Armie Hammer (pe care il stii din Gossip girl si Mirror Mirror), un Calaret Singuratic care il completeaza  perfect pe Tonto, cu a carui tovarasie abia in final se resemneaza.

3-Helena Bonham Carter in rolul unei matroane de bordel  care le ofera suportul celor doi eroi in momentele cruciale.

4-Regizorul Gore Verbinski, care este „responsabil” printre altele si de doua dintre productiile din seria Piratii din Caraibe – Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl si Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest.

5-Cascadoriile spectaculoase ale superbului Silver (calul alb si, contrar legendei, nu prea inteligent asa cum il considera Tonto, al Calaretului Singuratic.

6-Dialogurile savuroase, mai ales schimburile de replici ironice ale celor doi eroi principali care par pe tot parcursul filmului la fel de diferiti precum soarele si luna, sau cele 2 lumi din care fac parte, lumi despre a caror scindare vorbeste de fapt filmul.

7-Modul inedit in care filmul a ales sa spuna o poveste atat de cunoscuta, cea a luptei indienilor pentru supravietuire.

8- Comicul de situatie, al dialogurilor si personajelor.

9-Relatia speciala dintre Tonto si Silver, incercarile esuate ale indianului de a lega un dialog cu animalul care genereaza hohote de ras.

10-Coloana sonora antrenanta, vei recunoaste numeroase piese moderne, adaptate contextului filmului.

Si pentru a va convinge, repet primul si cel mai important argument – Johhny Deep, un comediant complet, de a carui prestatie te vei intreba de la inceput pana la finalul filmului cat este improvizatie si cat scenariu adaptat perfect pe personaj.

Eu iti recomand deci filmul The Lone Ranger sau Legenda Calaretului Singuratic, care are premiera in cinematografe vinerea aceasta, pe 5 iulie.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ce mi-a placut in iunie

Următor

Aventura cafelei solubile