Recomandare film: Grozavul si puternicul Oz

Stiu ca se anunta soare si frumos in weekend, dar intr-una dintre seri merita sa dati o fuga la Imax, la Cinema City Cotroceni, sa vedeti premiera Grozavul si puternicul Oz (Oz: The Great and Powerful). Nu va asteptati la povestea clasica a Vrajitorului din Oz, de altfel Dorothy, Omul de tinichea sau Leul cel fricos sunt inlocuite de personaje pline de culoare si haz – Finley, maimuta zburatoare imbracata in majordom, si o fetita de portelan.

Nu vreau sa va stric surpriza si placerea de a viziona acest film superb asa ca va spun povestea pe scurt: un magician sarlatan se vede nevoit sa aleaga un balon cu aer cald pentru a scapa de furia unui iubit fortos inselat, dar nimereste intr-un ciclon al carui vartej il poarta pe taramul lui Oz, unde toti il asteptau, asa cum spunea profetia, pe Marele Vrajitor Oz care urma sa ii salveze de Vrajitoarea cea rea.

Lasandu-se tentat de bogatiile pe care statutul de rege si izbavitor al regatului i le-ar oferi, magicianul porneste in cautarea vrajitoarei, descoperind insa ca Glinda (Michelle Williams), cea pe care o vana, era de fapt vrajitoarea cea buna, izgonita si marginalizata printr-un complot al surorii sale Evanora (Rachel Weisz intr-o forma extraordinara), in realitate Vrajitoarea cea Rea. De aici, cei doi devin aliati, luptand si in final iesind victoriosi impotriva raului, magicianul Oz aplicand in lupta trucuri din lumea din care venea.

Va las sa descoperiti singuri savoarea personajelor din film (cele 3 caste ce convietuiesc in regatul Glindei, maimuta zburatoare, fetita de portelan) si  aventurile fabuloase ale lui Oz in aceasta lume plina de culoare.

Eu am adorat filmul (multumesc New Age Media pentru oportunitatea de a-l descoperi in avanpremiera) si vi-l recomand. Evident, pentru experienta completa, va recomand filmul 3D la Imax in Cinema City Cotroceni. Sincer, nu am mai vazut niciodata un film in care efectul 3D sa fie atat de real si „tangibil” as spune, poate si imaginile si culorile contribuie la acest efect. Abia astept sa il vedeti si voi si sa va incante.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Nemuritoarea Audrey Hepburn

Următor

Saptamana americana