Recomandare film: Gravity

Am fost zilele trecute la avanpremiera Gravity, cel mai recent film cu George Clooney si Sandra Bullock (si doar cu ei in distributie), considerat de criticii internationali „cel mai frumos film al anului” si un mare succes de box office in Statele Unite.

Pe mine, in Gravity m-au impresionat imaginile, actiunea petrecandu-se in spatiul cosmic, iar filmul este plin de efecte speciale spectaculoase pentru a crea impresia de abis. Evident ca imaginea 3D din Romtelecom Imax la Cinema City contribuie la senzatia generala, de multe ori creandu-ti un gol in stomac si dorinta de a te ancora si mai bine in scaun.

Actiunea este cat se poate de simpla, povestea nefiind unul dintre punctele forte ale filmului: un astronaut cu experienta (George Clooney) si un om de stiinta la prima iesire in spatiu cosmic (Sandra Bullock), aflati intr-o misiune de rutina pe un satelit in spatiu, sunt aruncati in deriva de explozia navetei care ii transportase, fara niciun contact cu lumea terestra ori sistem de comunicatie de orice natura. Incepe o goana in imponderabilitate pentru supravietuire, calmul si linistea infinitului cosmic adaugand un dramatism deosebit actiunii.

Gravity este un film bun, excelent realizat pana in cele mai mici detalii (peste 4 ani a durat realizarea filmului de doar 90 de minute, dar munca si migala se observa), cu doua personaje puternice si atat de credibil interpretate de 2 actori cu cate un Oscar pentru interpretare la activ (Clooney pentru Syriana si Bullock pentru The Blind Side) plus nenumarate alte nominalizari, regizat de Alfonso Cuaron, responsabil de alte doua filme care m-au marcat – Children of Men si Great Expectations.

Este un film care te tine in tensiune si iti transmite trairile personajelor – simti lupta pentru ultima gura de oxigen, frustrarea lipsei gravitatiei, disperarea si adrenalina.

Sunt sigura ca vei dori sa il vezi doar vizionand trailerul, iar eu iti recomand Gravity pentru imaginie incredibile in primul rand (nu degeaba a fost numit cel mai frumos film al anului), dar si pentru actori (nu vei simti lipsa unei distributii numeroase, desi linistea face si mai teribila si infricosatoare imensitatea spatiului cosmic, asa ca nu te mira de clasificarea filmului ca thriller).

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Recomandare film: Rush

Următor

Mini Cabrio @ 5 o'clock tea