Recomandare film: Elysium

Astazi intra in cinematografe un nou SF, care a fost foarte bine primit de criticii din toata lumea. Nefiind fana a acestui gen de filme (desi ai fi tentat sa afirmi contrariul daca mi-ai citit recomandarile de film de pe blog), pot afirma, in mod total obiectiv, ca Elysium este un film foarte bine facut (scris si regizat de Neill Blomkamp – District 9), cu actiune bine inchegata, ce te tine in tensiune pana in ultimele 5 minute ale filmului.

Elysium este statia spatiala, in forma circulara (foarte asemanatoare cu sigla Mercedes), care orbiteaza in jurul Pamantului – la mai putin de 20 de minute cu naveta spatiala – in anul 2154. Ea este admirata de pamanteni, pentru care ramane un tel imposibil de atins, pentru ca Elysium este paradisul celor bogati (unde acestia respira aer de cea mai buna calitate, se distreaza in jurul piscinelor si traiesc vesnic, feriti de boli si necazuri – in fiecare casa de pe Elysium exista o platforma capabila sa trateze orice maladie).

Pe Pamant insa, situatia este complet diferita: suprapopulare, mizerie, infractiuni si criminalitate exacerbate, pe scurt, planeta este in pragul colapsului. Max (Matt Damon) devine, in urma unui nefericit accident de munca, salvatorul acestei lumi, reusind sa readuca pe Pamant ceea ce oamenii pierdusera cu cateva zeci de ani in urma – speranta.

Va recomand Elysium:

-daca sunteti fani SF si efecte speciale, este unul dintre cele mai tari filme de gen de anul acesta, cu imagini si cadre spectaculoase.

-daca va place Matt Damon, il puteti vedea intr-un rol si cu un look diferit de cele de pana acum.

-daca sunteti curioase sa vedeti garderoba avangardista creata de Giorgio Armani pentru Jodie Foster pentru rolul Ministrului Apararii de pe Elysium. Armani a realizat special pentru aceasta 5 costume in culori deschise, cu taieturi sobre (este prima colaborare a designerului italian cu lumea filmului american in ceea ce priveste garderoba unei actrite, Armani realizand in 1980 si costumele lui Richard Gere in filmul American Gigolo).

Eu am vazut Elysium in Romtelecom Imax din Cinema City Cotroceni si am ramas impresionata. Sunt curioasa de impresii si comentarii daca ajungeti sa il vedeti.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Colectia de flori a Plicului Moon by Dana Rogoz

Următor

Un nou trend – inele pentru unghii