Recomandare film de super actiune: Cercul de foc

Ieri seara s-a „anulat Apocalipsa!”, responsabili fiind eroii din Pacific Rim. Pacific Rim este fara nicio indoiala blockbusterul verii, cu un buget impresionant tradat de efectele spectaculoase si desfasurarile de forte grandioase, cu o poveste care prinde la publicul in cautarea unor filme pline de actiune.

Noul film al lui Guillermo del Torro (responsabil si pentru Hellboy, Labirintul lui Pan sau Blade) este cel mai dinamic film pe care l-am vazut anul acesta si ii va incanta fara indoiala pe iubitorii filmelor de lupte si super actiune.

Subiectul este acelasi pe care brodeaza ultimele 5 filme SF pe care le-am vazut la cinema si anume sfarsitul lumii, extinctia, Apocalipsa. De unde obsesia aceasta, dar mai ales viziunea creatorilor filmului Cercul de foc asupra extinctiei, nu-mi dau seama, cert este ca sunt obligata sa accept, nefiind fana nici a subiectului si nici a genului de film, ca rezultatul este o pelicula fascinanta, alerta si extrem de bine realizata, pe care orice fan al tehnologiei si efectelor speciale o va aprecia la justa valoare.

Pe mine m-a uimit, mi-a placut povestea (sunt innebunita dupa aventuri si mai ales deznodaminte fericite) si m-a tinut in priza cele doua ore cat pe ecranul gigant din Romtelecom Imax Cinema City Cotroceni s-a desfasurat in 3D actiunea filmului. Si repet, nu sunt fana povesti apocaliptice si nici SF-uri cu creaturi monstruoase de pe alte taramuri.

Pe scurt, filmul urmareste infruntarea dintre legiunile de Kaiju (niste creaturi oribile, monstruoase, ce stapaneau diferite tehnici de lupta), pornite in cucerirea lumii si in final distrugerea ei completa, si robotii giganti Jaeger (unica arma a umanitatii impotriva neinduratorilor atacatori, roboti controlati prin sincronizarea mentala a doi piloti umani). Kaiju insa se adapteaza si evolueaza permanent, putinii  Jaegeri ramasi functionali facandu-le din ce in ce mai greu fata, nimiciti de intetirea atacurilor inamice, mai ales in conditiile in care fondurile pentru cercetarea si dezvoltarea lor au fost sistate. In aceste conditii dificile, un echipaj compus din 2 piloti, unul experimentat si foarte talentat, dar cazut in dizgratie (Raleigh Antrobus jucat de Charlie Hunnam din Children of Man si Cold Mountain) si unul incepator (Mako Mori interpretata de Rinko Kikuchi din Babel si Sideways) reuseste sa scrie istorie, desavarsind atacul final, ultima sansa a omenirii impotriva Apocalipsei reprezentate de hoardele de kaiju.

Eu va recomand Cercul de Foc daca sunteti fani ai genului. Daca va plac filmele de actiune, cu roboti gigantici super tehnologizati si efecte speciale spectaculoase, Pacific Rim este filmul pe care nu trebuie sa il ratati vara aceasta, obligatoriu in 3D in Imax.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Saptamana greceasca

Următor

Sienna Miller & Tom Sturridge pentru Burberry